Gabriel Vlase, nominalizat de președintele Klaus Iohannis la șefia SIE și secretarul general al PSD, Marian Neacșu au discutat luni cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Camera Deputaților. Gabriel Vlase a precizat că a discutat cu Liviu Dragnea înainte de a merge la Palatul Cotroceni pentru a a se întâlni cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea are loc în contextul în care Liviu Dragnea l-a ironizat vineri pe președintele Klaus Iohannis pentru adresa pe care a trimis-o în Parlament privind nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe, afirmând că o va citi până o va înțelege.

Gabriel Vlase si Liviu Dragnea Foto: Facebook

Secretarul general al PSD a declarat la finalul ședinței grupului parlamentar din Camera Deputaților că nu vede niciun motiv pentru care Gabriel Vlase nu ar fi validat de Parlament. "În momentul ăsta nu există un calendar privind audierea. Nu a existat o ședință a Coaliției și președinții nu s-au pus de acord. După cum evoluează lucrurile este puțin probabil să avem săptămâna asta un șef la SIE. Săpătămâna viitoare ar putea fi posibil", a explicat secretarul general al PSD.

Totdodată deputatul PSD, Gabriel Vlase propus de Klaus Iohannis pentru șefia SIE a precizat la finalul întâlnirii parlamentarilor că a fost la Cotroceni."Am vorbit și cu președintele partidului (n.red Liviu Dragnea). L-am anunțat înainte de a merge la întâlnire cu domnul Iohannis. Hârtia este la Parlament, sunt în proceduri parrlamentare. La decizia celor doi președinți ai Camerelor va intra în dezbateri", a spus Vlase.

Marian Neacșu și Gabriel Vlase au discutat luni cu Liviu Dragnea în biroul acestuia de la Camera Deputaților. Când au ieșit din biroul lui Dragnea au refuzat să facă declarații. Neacșu a precizat doar că "audierea se află în proceduri".

Social democrații așteptau azi o decizie a Parlamentului privind procedura de audiere și numire a deputatul PSD Gabriel Vlase în funcția de șef al SIE.

Președintele Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Weber a declarat luni, pentru Hotnews.ro că în acest moment nu există o decizie în partid privind audierea lui Gabriel Vlase. Declarația deputatului PSD vine în contextul în care Liviu Dragnea l-a ironizat vineri pe președintele Klaus Iohannis pentru adresa pe care a trimis-o în Parlament privind nominalizarea lui Gabriel Vlase la şefia Serviciului de Informaţii Externe, afirmând că o va citi până o va înțelege.

"Nu s-a decis nimic în ceea ce privește audierea lui Gabriel Vlase la șefia SIE. Cred că astăzi vom avea un răspuns", a declarat Weber.