Parlamentarii Uniunii pentru Salvarea României cer demiterea ministrului Transporturilor, Lucian Șova, despre care afirmă că este ”un veritabil ministru anti-autostrăzi”, după ce acesta a declarat, joi, că multinaţionalele vor pleca când vor fi autostrăzi în România, scrie Mediafax. USR va depune și o moțiune simplă în acest sens.

Lucian SovaFoto: Agerpres

”Este o declarație halucinantă venind din partea unui ministru al Transporturilor, care ar trebui să fie exact forța care împinge proiectele de autostrăzi și infrastructură înainte. Avem un veritabil ministru anti-autostrăzi. (...) Noi îi solicităm demisia, dar pentru că mă îndoiesc că are onoarea de a face acest gest, cerem demiterea”, a declarat deputatul USR Cătălin Drulă.

La rândul său, deputatul Ionuț Moșteanu a anunțat că a pregătit o moțiune simplă. ”Am discutat cu partidele de opoziție. Credem că un astfel de ministru nu are ce căuta în guvern și sperăm ca zilele acestuia la cârma ministerului să fie numărate”, a menționat Moșteanu.

Parlamentarii USR au criticat și anunțul ministrului Transporturilor, Lucian Șova, potrivi căruia statul român se pregăteşte să renunţe la unitatea de proiect administrată împreună cu Banca Mondială pentru pregătirea documentaţiei autostrăzii Comarnic-Braşov în vederea organizării licitaţiei de execuţie.

Deputatul USR Cătălin Drulă a redat, pe Facebook, dialogul purtat, în comisia parlamentară, cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Acesta din urmă susţine că multinaţionalele nu vor mai fi interesate de România atunci când vor fi autostrăzi şi salarii mari. "Ministrul Şova i-a dat replica de mai jos, ieri, în Comisia de Transporturi, unui coleg deputat care afirmase că avem nevoie urgentă de autostrăzi şi că riscăm să plece marile companii (de ex. Dacia-Renault) dacă nu avem o infrastructură decentă: Este o reţea de autostrăzi minunată în Occident. De ce au venit multinaţionalele aici? Au venit că sunt salarii mici. Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari. Şi tot vor pleca. Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici.”, a scris deputatul USR pe Facebook.