Vicepreședintele PSD Gabriel Zetea spune că nu există temei pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis și că, în opinia sa, partidul aflat la putere nu trebuie să recurgă la acest demers pentru că are două experiențe ”traumatizante” cu Traian Băsescu, iar social-democrații și-ar dori stabilitate. Declarațiile sale vin în contextul în care în PSD circulă mai multe scenarii în aceste zile, unul dintre ele vizând chiar suspendarea președintelui fără a mai declanșa referendumul de demitere, așa cum prevede Constituția, ceea ce ar însemna practic preluarea abuzivă a președinției.

Gabriel Zetea a spus că ar fi o mare greșeală din partea președintelui să refuze respectarea deciziei CCR privind revocarea șefei DNA, dar nu crede că PSD ar trebui să apeleze la suspendarea șefului statului. ”E o mare greşeală din partea preşedintelui, va fi sancţionat de către români. Nu cred că e cazul să facem din nou suspendare. Am trecut prin două experienţe traumatizante cu Băsescu. Ne dorim stabilitatate", a declarat Gabriel Zetea, la Digi 24. el a făcut astfel trimitere la cele două suspendări ale fostului președinte din 2007 și 2012, care au fost invalidate la referendumul pentru demitere.

Zetea a mai afirmat că Iohannis poate cere în schimb referendum pentru revizuirea Constituției. ”Până acum preşedintele nu a refuzat să respecte decizia CCR, a spus că se mai gândeşte, caută scuze pentru a vedea cum va ieşi din această situaţie. Nu vorbim de un temei de suspendare, cu atât mai puţin despre plângeri penale. Azi, legile şi Constituţia sunt mai clare decât îşi doresc unii. Dacă vor altfel de justiţie, să facă modificări ale Constituţiei prin referendum, să facă schimbări legislative, atunci când vor avea în spatele lor votul popular. Acolo ne vom bate cu preşedintele Iohannis. O să spunem românilor că e primul om în stat, care trebuie să respecte legea, iar el nu o respectă”, a mai comentat el.

Vicepreședintele PSD a mai susținut că în forurile de conducere ale partidului nu s-a discutat despre suspendare.