Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a anunțat miercuri, la finalul ședinței Birourilor permanente reunite, că parcarea Parlamentului va putea fi folosită pe parcursul zilei de sâmbătă de parlamentari şi de invitaţii acestora.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Pentru evenimentul care este programat sâmbătă, în cursul zilei şi al după-amiezii, probabil că unii parlamentari vor dori să vină la Parlament pentru a se întâlni şi cu o serie de cetăţeni. A trebuit, cu toate că nu mi se pare absolut necesar, să voteze Birourile permanente utilizarea parcării sâmbătă de către parlamentari. Mi se pare un exces de birocraţie din partea aparatului Parlamentului, dar, în fine, trebuie să facem şi lucruri de acest gen. Din câte ştiţi dumneavoastră, Birourile permanente au dat curs acestei solicitări întrucât serviciile de la Parlament ne-au rugat să luăm această aprobare(...) Să ştiţi că şi invitaţii, zi de zi, care sosesc la Parlament, la parlamentari, tot cu maşinile vin, nu se schimbă nimic" a explicat Tăriceanu.

Opoziția consideră "revoltătoare" decizia Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Deputatul PNL, Dan Vîlceanu a declarat că prin această decizie PSD şi ALDE se poartă de parcă “România este a lor”.

"Cei de la PSD şi ALDE au votat ca această clădire în care îşi desfăşoară activitatea Parlamentul, Palatul Parlamentului, să devină clădirea PSD şi ALDE, adică au mai confiscat o instituţie, care este Parlamentul, care este folosită în interes propriu de partid, în sensul în care vor să vină să îşi parcheze aici, la Parlament, automobilele cu care vor veni la mitingul pe care îl organizează sâmbătă. Din punctul de vedere al PNL este de neacceptat aşa ceva: această instituţie a statului român să fie folosită la modul de obiect, practic, în interes de partid, în sensul în care îşi doresc cei de la PSD şi ALDE. Parlamentul României este al poporului român şi nu al PSD şi ALDE", a a declarat Vîlceanu.

PSD organizează un miting pentru apărarea democraţiei şi a statului de drept sâmbătă, pe 9 iunie, de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei.