Actualizat

Ludovic Orban: Constituția este încălcată chiar de Curtea Constituțională / Considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie / Poporul este deasupra Curții Constituționale, este suveran

de CD, IR     HotNews.ro
Joi, 31 mai 2018, 14:29 Actualitate | Politic


Ludovic Orban
Foto: Facebook
Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că  decizia Curții Constituționale privind revocarea șefei DNA este împotriva Constituției și „calcă în picioare principiul independenței Justiției”. 

„Chiar Curtea Constituțională încalcă Constituția, călcând în picioare principiul independenței Justiției”, a spus liberalul.

Orban a acuzat „majoritatea politică din CCR, legată de majoritatea PSD-ALDE”, că „tinde să se transforme într-o adunare constituantă, să rescrie textul Constituției” și să „demoleze sistematic tot cadrul constituțional și legal al luptei anticorupție".

„Considerăm că nu poate fi luată în considerare această decizie a CCR și nu poate genera niciun fel de efect în ceea ce privește activitatea sau acțiunile președintelui României”, a spus Orban.

În opinia sa, prin această decizie a CCR „magistrații sunt lăsați la cheremul unui ministru al Justiției numit politic. În plus, este ignorat rolul constituțional al CSM, garantul independenței Justiției.

Orban apreciază că judecătorii CCR nu aveau „nicio calitate să se pronunțe asupra motivelor refuzului președintelui” Klaus Iohannis în condițiile în care Curtea „nu e chemată să decidă dacă refuzul președintelui e legat de motive de legalitate sau de oportunitate”.

„CCR, și spun apăsat acest lucru, nu poate să oblige președintele să facă ceva în contextul atribuțiilor sale constituționale”, a subliniat Ludovic Orban, argumentând că „nu pot șase judecători să afecteze atribuțiile constituționale ale președintelui și să se substituie voinței exprimate” prin votul românilor.

„PNL nu poate să stea nepăsător în fața unei decizii atât de evident neconstituționale și împotriva democrației”, a mai spus el.

Liderul liberalilor a precizat că deasupra CCR se află poporul român.

"Există cineva deasupra Curții Constituționale, iar acel cineva este poporul român. Oricând poporul român poate să decidă pentru că poporul român exercită suveranitatea. Se poate găși orice fel de mijloc constiutional și legal prin care această decizie să nu genereze consecințe" a declarat Orban.

Ulterior, întrebat dacă este posibil un referendum pe această temă, pe care să îl propună președintele, Orban afirmat că "este posibil orice". 

Întrebat care ra fi aceste mijloace, Orban a răspuns: Păi v-am dat cel mai bun exemplu, din punctul nostru de vedere, decizia CCR nu poate să îl oblige pe președinte să acționeze în afară constituției, să dea sau să nu dea decizii, să facă sau să nu facă lucruri care sunt în atribuțiile sale legale și constituționale. Decizia CCR nu poate să fie neconstituțională și nu poate să genereze efecte neconstituționale. Se vor găși modalități. Așteptăm motivarea curții constituționale și vom găși taote pârghiile legale și constittuionale pentru a împiedică această manevră ocultă prin care majoritatea politică a CCR încearcă să afecteze regimul demoratic din România.

Noi nu putem acceptă acest precedent și am să va spun de ce. Dacă mâine vine majoritatea parlametnara și îl propune pe Dragnea împotriva legii de funcționare a guvernului premier și președintele refuză, președinții camerelor invocă conflict de natură constituțională, ce o să facă curtea, o să îl oblige pe președinte să îl numească pe Dragnea premier?

Întrebat ce poate face PNL în mod concret, Orban a precizat: "Am evaluat mai multe variante, nu putem să va precizăm până nu apare motivarea. Cu certitudine vom adaugă în textul moțiunii de cenzură că temei și ceea ce se întâmplă cu majoritea politică desemnată de PSD ALDE care încalcă în picioare Constituția. Luăm în calcul și posibilitatea modificării Constituției, pentru că numirile făcute de Camera Deputaților, senat și Președintele României care sunt actori politici sunt prevăzute în Constituție.

Orban a insistat că PNL va fi alături de președintele României. "Cu siguranță vom fi alături de președinte și vom susține toate demersurile președintelui. Președintele va lua deciziile pe care le va consideră necesare, PNL este alături și vom fi alături de el indiferent ce va face majoritatea. Este posibil și un referendum, este posibil orice. Nu vindem pielea ursului din pădure, așteptăm motivarea CCR."Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


4995 vizualizari

 • -40 (70 voturi)    
  in ce calitate se pronunta? (Joi, 31 mai 2018, 14:40)

  kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator]

  E doctor in drept? Macar jurist cu reputatie?
  • +30 (46 voturi)    
   pai nicinu e nevoie... (Joi, 31 mai 2018, 15:19)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   E suficient sa gindesti nitel cu propria tartacuta ca sa intelegi ca lasand numirea procurorilor la cheremul ministrului, justitia devine subordonata puterii politice. Ce procuror va mai ancheta vrun ministru fara voia partidului, stiind ca oricind ministrul poate sa-l forteze pe seful lui sa-l demita sau sa-i ia dosarul?

   Pentru oricine nu e infestat de propaganda antena3, decizia CCR ne duce fix la nivelul lui 2004 cind procesele penale nu incepeau fara acordul guvernului si nu auzeai niciodata de vrun ministru condamnat. Ciuma rosie si-a luat tara inapoi.
   • -4 (12 voturi)    
    acum cine numeste procurorii? (Joi, 31 mai 2018, 16:19)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    la cheremul cui sunt?
    • 0 (0 voturi)    
     la cheremul nimanui (Marţi, 5 iunie 2018, 11:41)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     1. premierul propune
     2. CSM da verdictul tehnic
     3. presedintele accepta sau nu.

     Nu se poate schimba nici un procuror sef fara acordul premierului cu presedintele

     E un sistem echilibrat, in care fiecare deconteaza politic eventuala propunere aiurea sau refuz de numire nejustificata, cu CSm arbitru moral al oportunitatii numirii.

     In momentul in care ministrul propune si revoca procurorul (chiar si cu aviz negativ de la CSM), justitia devine subordonata politicului. Si in consecinta nici un politician nu va mai fi anchetat decit cu voie de la partid. E la mintea cocosului.
   • -5 (15 voturi)    
    "infestat de propaganda..." (Joi, 31 mai 2018, 17:06)

    un_anarhist_moderat [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    inteleg ca, in opinia matale, "propaganda" antena3 e naspa - de acord!!! dar de ce oare nu indraznesti sa mergi (un pic) mai departe? (asta apropos de gandit cu propria minte) de ce ar fi "propaganda" realitatea mai breaza? orice propaganda e nociva, indiferent de directia dinspre care vine si inspre care "bate".
    in aceeasi ordine de idei sa lasi justitia la cheremul puterii politice e categoric un lucru rau. dar cu un mic amendament: sa fie ferita de ORICE influenta politica... care-s argumentele pentru care cheremul lui iohannis e de preferat cheremului lui dragnea?

    in rest ramane cum am vorbit:
    "cainele moare de drum lung si..."

    dar mai ales:

    "aceeasi mizerie" .
    • +3 (5 voturi)    
     Apropos de manipulari... (Joi, 31 mai 2018, 18:06)

     IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

     Nu poti pune egal intre presedinte si un ministru / sef de partid.
     In timpul exercitarii mandatului, presedintele nu poate fi membrul unui partid politic si nu poate promova interesele unui partid politic. In plus este ales prin vot direct de popor.
     Un ministru este numit politic, in urma unor "negocieri" (trocuri cu bugete / functii), si promoveaza direct interesele partidului din care face parte.
     Acestea sunt argumentele pentru care "cheremul" presedintelui este de preferat.
    • 0 (0 voturi)    
     ce faci tu e tot propaganda (Marţi, 5 iunie 2018, 11:59)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui un_anarhist_moderat

     1. N-am zis nimic de realitatea. Pe de alta parte rolul presei e sa critice puterea, nu s-o ridice in slavi, iar propaganda antena3 e de zeci de ori mai nociva decit ceea ce e la realitatea tv.
     2. A feri justitia de price influenta politica e imposibil, pentru ca nu ar mai avea cine s-o cenzureze. Pin la urma trebuie sa existe un echilibru intre puteri.
     3. sistemul actual in care ministrul propune, CSM da aviz tehnic si presedintele aproba sau respinge e unul echilibrat. Ministrul deconteaza politic o propunere cu aviz negativ de la csm, presedintele deconteaza politic un eventual refuz cu aviz pozitiv de la CSM. CSM nu are putere de decizie. Orice schimbare se face cu acordul ambelor entitati politice.

     4. A spune ca sistemul actual e la cheremul lui Johannis arata clar ca esti in tabara ciumei rosii incercind sa arati ca si partea cealalta e la fel de rea. Tipic pentru un postac PSD
   • -4 (14 voturi)    
    mda (Joi, 31 mai 2018, 17:58)

    Incomod3 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    "E suficient sa gindesti nitel cu propria tartacuta" ... depinde de tartacuta... daca contine doar un fir #rezistent care leaga urechile una de alta, sa nu cada...
    • 0 (0 voturi)    
     hehe (Marţi, 5 iunie 2018, 12:04)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

     1. in categoria #rezist sunt oameni de zeci de ori mai independeti si mai inteligenti decit in categoria poporul PSD. Poporul PSD nu va putea ever sa sa organizeze si sa participe la mitinguri cu sutele de mii. Ei trebuie adusi ca iole, cu autocarele, cu un sandwich la dus si o cinzaca la final, si cu amenintarea ca daca nu ies le taie ajutorul social.
     2. categoria #rezist e data de exemplu in toata lumea civilizata, e apreciata pentru modul voluntar in care intelege sa-si rupa din propriul timp si din propriile resurse ca sa lupte pentru o idee, fara sa ceara avantaje mareriale.

     Singurii care nu suporta categoria asta e propaganda rusa care sustine ciuma rosie in incercarea de a o scoate din UE.
  • -17 (33 voturi)    
   Fost penal, (Joi, 31 mai 2018, 15:26)

   Un cititor [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   acum nevinovat.
   • +3 (11 voturi)    
    Iar minti, (Joi, 31 mai 2018, 17:22)

    midufi [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

    sau nu esti roman, deci...
    Penal e iubitul tau dragnea, pentru ca a fost condamnat.
    Te faci ca nu intelegi sau...
   • 0 (0 voturi)    
    da bre (Marţi, 5 iunie 2018, 12:08)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

    Da bre postacescu, da' mandolina asta cum ii spuneti voi, cind a intrat in categoria "penali" si-a dat imediat demisia din toate functiile publice si politice, a renuntat la candidatura la primaria capitalei, s-a dat la fund pina s-a dat sentinta, dupa care, iesind din categoria "penali" a revenit in politica. Si asta fara sa urle ca statul paralel si politia politica a intereselor straine i-au stricat cariera si i-au mincat anisori din viata sau alte abureli din astea care apar zilnic la antena3.

    Nu mi-e simpatic Orban, dar in cazul asta a procedat exact cum trebuie sa procedeze un politician intr-o tara decenta.
  • +21 (35 voturi)    
   Lenin al tau era doctor (Joi, 31 mai 2018, 15:31)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   in drept. De aia s-a pronuntat la viata lui, si are chiar si acum mausoleu langa zidul Kremlinului.
   Si Tudorel Toder este doctor in drept. Propun sa-i facem cat mai repede mausoleu. Se gaseste usor un loc langa un zid pe la Groapa Glina.
  • +24 (38 voturi)    
   In calitate de sef al unui partid de opozitie. (Joi, 31 mai 2018, 15:49)

   scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Nu trebuie sa fii doctor in drept ca sa-ti dai seama ce se petrece: hotii si talharii si-au pus marionetele
   la CCR, cu scopul de le ''tine de 6''...! E clar ca lumina zilei.. Pana si cel mai slab student al renumitei Universitati din Balti, poate trage o astfel de concluzie, tehnic vorbind...
   • +3 (9 voturi)    
    ( LA PUSCARIE ) (Joi, 31 mai 2018, 16:24)

    si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui scaraotchi

    „Dragnea să ne tot trăiască ,
    că-i capu’ la țara noastră ! ”.

    ( LA PUSCARIE )
    • +2 (6 voturi)    
     ''La puscarieeeee, cu Dracnea la (Joi, 31 mai 2018, 21:22)

     scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

     puscarieee...! (pe ritmul Guantanamera...)
  • -13 (31 voturi)    
   Comment sters de user (Joi, 31 mai 2018, 16:03)

   Reticentul [anonim] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   • +6 (10 voturi)    
    Mi-a ''scapat'' mana pe taste si v-am (Joi, 31 mai 2018, 16:23)

    scaraotchi [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

    dat un plus. Acu' n-am incotro si trebuie sa-mi repar greseala...
    E drept ce spuneti, in afara legii trebuie scos un partid, care de 28 de ani satisface ''poftele'' Tatucilor de la Rasarit...
    Ard de nerabdare in asteptarea acelui moment...
   • +5 (9 voturi)    
    OH da,aa Partidul Unic! (Joi, 31 mai 2018, 17:04)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui Reticentul

    Zi ma asa, ca vreti sa fiti singuri ca si PCR!

    Recunoasteti, nu fiti smenari!
  • +4 (12 voturi)    
   doctor in drept?jurist cu reputatie? Ca Tudorel ? (Joi, 31 mai 2018, 16:05)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Ma faci sa rad! Ambele notiuni au fost compromise de Tudorel Toader. :))
  • +7 (11 voturi)    
   Dar tu in ce calitate? (Joi, 31 mai 2018, 16:09)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   De inept postac belinos? El se pronunta politic in calitate de lider al PNL. De altfel decizia CC a fost politica si nu juridica (a se vedea erorile uriase din comunicat) si trebuie tratata in aceasta nota
  • +3 (11 voturi)    
   Nici adevarul nu mai e ce a fost odata... (Joi, 31 mai 2018, 16:17)

   vio7 [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Mai,nea hotel regesc,asa va invata la Moscova...sa va furati singuri caciula ruseasca si sa strigati ''hotiiii''??Daca tu esti banat pentru adevar...noi suntem transilvania pentru superadevar!Te-am batut!!
  • +5 (11 voturi)    
   Nici nu trebuie sa fie (Joi, 31 mai 2018, 16:25)

   IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   Principiul fundamental al democratiilor moderne este separatia si independenta puterilor in stat, principiu enuntat si de Constitutia Romaniei, chiar in articolul 1:
   "(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale."

   Nu trebuie sa fii un geniu ca sa intelegi ca subordonand justitia unui minister (care este parte a puterii executive) se incalca principiile fundamentale ale democratiei iar restul constitutiei nu mai are decat valoarea unui sul de hartie igienica...
  • -3 (11 voturi)    
   calitate? (Joi, 31 mai 2018, 16:28)

   vodatepes [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   In calitate de fost penal si actual gurist la chitara.
  • +2 (10 voturi)    
   Oh, ma scuzati! (Joi, 31 mai 2018, 17:02)

   Sani [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   la PSD pot fi secretare, soferi, cu liceul terminat la 40 de ani DAR, de la PSD citire:

   In opozitie acceptam doar cu premiul Nobel...pe care mai apoi oricum il negam!

   Mai draga, inteleg ca hotararile CCCP-CCR sunt obligatorii doar pentru ceilalti, nu pentru PSD!

   V-ati desincronizat cu Editura Didactica si Pedagogica nu-i asa?
   Poruncile catre slugi s-au amestecat?
  • +2 (6 voturi)    
   In calitate de roman, bre (Joi, 31 mai 2018, 17:21)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   !
  • +1 (5 voturi)    
   chiar (Joi, 31 mai 2018, 19:11)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

   ai impresia ca toti sunt tampiti ca tine si le trebuie sfatul "pretios" al lui garagamel tudorel?
 • +24 (44 voturi)    
  Proteste, proteste, proteste... (Joi, 31 mai 2018, 14:44)

  LLLL [utilizator]

  ..., singura solutie democratica pe care o avem!!!
 • +7 (15 voturi)    
  Corect (Joi, 31 mai 2018, 15:13)

  Frank777 [utilizator]

  Comunicatul CC opune art 94 c) din Constitutie cu art 132 din Constitutie.
  Art 94 c) se completeaza cu art 100. Se poate constata ca art 132 este la Titlul III Autoritati Publice cap VI Autoritatea Judecatoreasca.
  Se constata ca Art 94 c) este la Titlul III Autoritati Publice Cap II Presedintele Romaniei.
  Se constata ca Titlul I Principii Generale la definitia Statului Român se enunta:
  (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.
  (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.
  Si atunci cum ar putea ca art 132 puterea judecatoreasca sa prevaleze asupra art 94 c) Presedintele Romaniei. Nu poate ca se incalca principiul separatiei respectiv puterea judecatoreasca art 132 sa se bage peste Presedinte -putere executiva- art 94 c) .
 • 0 (20 voturi)    
  de ce (Joi, 31 mai 2018, 15:22)

  andrei108 [utilizator]

  sa nu fie luata in cosideratie? Daca facem asa atunci o sa inceapa pesedeul sa ia in consideratie doar deciziile ccr care le convine. Numai prosti debiteaza uselistul.
  • -3 (5 voturi)    
   hehe (Joi, 31 mai 2018, 17:10)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui andrei108

   Saluta+i pe coldyii tai, adianhn si pe Ţun om simplu din multimeŢ. Davai cias!
 • +9 (23 voturi)    
  Presedintele trebuie sa păzeasca RO de hoti (Joi, 31 mai 2018, 15:33)

  Entiu [utilizator]

  Presedintele Johannis trebuie să ia o atitudine radicala.
  • -1 (9 voturi)    
   maine e la Munchen! (Joi, 31 mai 2018, 16:20)

   kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Entiu

   ti se pare suficient de radicala atitudinea?
 • 0 (26 voturi)    
  inconstienta! (Joi, 31 mai 2018, 15:46)

  gpavel [utilizator]

  pentru seful unui mare partid,care oricand poate veni la putere,"gandurile"(din pacate spuse cu vocea in interviu)nu pot fi clasate decat la ca"inconstienta la volanul politicii",cred ca poate sa isi reproseze ca nu a facut ceva pentru o CCR mai "eficienta",poate la modificarea constitutiei era bine sa fie inclusa in inalta curte de justitie(cum e in unele tari)sau chiar judecatorii sa fie alesi de populatie(pentru unele functii in sua).....,dar sa faci o astfel de declaratie oricat te deranjeaza justetea hotararii nu e admisibil!
  • +2 (8 voturi)    
   Cine "nu admite" (Joi, 31 mai 2018, 16:11)

   Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui gpavel

   gasca de infractori psd, voi postacii psdisti?
 • +4 (8 voturi)    
  HAI IOHANNIS (Joi, 31 mai 2018, 16:25)

  Cocut [utilizator]

  Hai cu un Referendum national in anul Centenarului!!! Intreaba-ne:
  1. Sa o demit pe LCK?
  2. Parlament fara penali?

  samd
 • -3 (5 voturi)    
  Ce pacat.... (Joi, 31 mai 2018, 16:35)

  nscandal [utilizator]

  ca s-a destramat usl-ul...ce unitate de monolit era....cita unire-n cuget si-n simtiri...cit respect fata de Constitutie aveau atit psd-ul, cit si pnl-ul. Acum, dupa plecarea "dictatorului" Basescu, ar fi trebuit sa fie o liniste deplina....sa curga lapte si miere....ce s-a-ntimplat, d-le Orban ? Cacarau era liantul si fara el apar probleme in paradis ? Nicio problema, la nivel local este in continuare o colaborare fructuoasa, generata de "valorile" comune ce le impartasiti. Stiu ca e greu fara stilpii liberalismului....cacarau, tariceanu, vosganian si altii...dar... politica cere sacrificii....
 • -2 (14 voturi)    
  Sica-mandolina (Joi, 31 mai 2018, 16:56)

  tony-s [utilizator]

  mai nou e expert si in drept. La baza democratiei stau constitutia si ccr care vegheaza sa se respecte aceasta - refuzul aplicarii unei decizii ccr practic inseamna sfarsitul democratiei - ma indoiesc ca iohanis vrea sa ramana cu lucrul asta in istorie.
 • 0 (14 voturi)    
  Diferenta majora (Joi, 31 mai 2018, 17:52)

  DanTeo [utilizator]

  Când betivii se îmbata, plâng.
  Când Orban se îmbata, face plângeri.
 • 0 (14 voturi)    
  Mda (Joi, 31 mai 2018, 17:53)

  Incomod3 [utilizator]

  "poporul român poate să decidă pentru că poporul român exercită suveranitatea" In 2012 poporul roman a decis sa-l trimita acasa pe base. Tot CC l-a salvat... atunci a fost ok...
 • 0 (6 voturi)    
  Inamicul public nr. 1 (Joi, 31 mai 2018, 18:33)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  nu e mafia PSD-ALDE, ci e haita de manipulatori mercenari de la A3, fara sprijinul careia mafia PSD-ALDE nu ar avea nicio putere. Haita A3 e cea care le asigura voturile, prin indobitocirea a milioane de ramani care merg la vot ca somnambulii, spalati pe creier de haita A3.

  Puterea haitei ar scadea considerabil daca unul dintre formatorii de opinie ar avea curajul de a incepe o campanie zinica de demontare a manipularilor haitei intr-o emisiune TV care seara de seara sa reia fragmente in care haita manipuleaza si ar demonta procedeele folosite. Dar niciunul nu are curajul de a se pune cu haita, asta e!
  • 0 (0 voturi)    
   Soluția este să construiești (Vineri, 1 iunie 2018, 13:40)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   manipulări mai bune ca celor de la Antena 3, nu să demolezi manipulările.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by