Curtea Constituţională a României nu mai este a ţării, ci a Partidului Social Democrat, prin decizia referioare la obligația președintelui de a accepta revocarea șefei DNA, consideră preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

Dan BarnaFoto: Facebook

Prin această decizie, spune Barna, România este confiscată, iar preşedintele este transformat într-un notar. ”Curtea Constituţională nu mai e a României, e a PSD. CCR nu mai apără Constituţia, ci o rescrie potrivit intereselor unor penali care vor - cu preţul distrugerii independenţei justiţiei - să scape de răspundere pentru furturile şi abuzurile lor. Interesul României este să aibă o justiţie independentă, cu magistraţi imparţiali şi profesionişti, nu subordonaţi politicienilor, oricare ar fi aceştia. Or, decizia CCR care dă dreptate Guvernului va avea acest efect: subordonarea procurorilor partidului care deţine guvernarea. O traduce astfel chiar Tudorel Toader, înaintea apariţiei motivării", a scris Dan Barna, pe Facebook.

Potrivit liderului USR, ”ordinea constituţională este modificată fără niciun drept de instituţia care ar trebui să o păzească."

Dan Barna îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că doreşte scoaterea României în afara Uniunii Europene. "Ce s-a întâmplat astăzi este încă o dovadă că Liviu Dragnea, Tudorel Toader şi ceilalţi acoliţi vor cu orice preţ să ne scoată afară din Uniunea Europeană. Să nu uităm, totuşi, că scoaterea de sub control politic a numirilor de procurori s-a numărat printre condiţiile esenţiale pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Astăzi, ne-au mai apropiat cu câţiva kilometri de graniţa de est a democraţiilor europene. Pentru ca CCR să nu mai abuzeze de putere, în favoarea unui partid politic sau a unei găşti la putere, USR a iniţiat un proiect de lege care depolitizează Curtea Constituţională a României, respins de odioasa majoritate PSD-ALDE", a conchis Dan Barna.