Deputatul PSD Eugen Nicolicea susține că, după anunțul Curții Constituționale privind conflictul între Guvern și Președinte pe tema revocării șefei DNA, președintele ar putea fi obligat să o revoce sau să fie refăcută motivarea refuzului.

Eugen NicoliceaFoto: Agerpres

"Sunt mai multe, de la obligaţia de a emite decretul de revocare până la refacerea motivării, stiţi că domnul preşedinte a avut o motivare bazată pe oportunitate, ceea ce nu e de acceptat. La final, ceea ce a scrie CCR negru pe alb măsuri de rezolvări. După cum ştiţi, Curtea a admis să fie existenţa acestui conflict, dar nu ne-a precizat nimic cu privire la modalitatea de soluţionare a conflictului. Nici în sensul pe care l-a spus, nici în sens contrar. Curtea, când va publica motivaţia, considerentele, acolo vom găsi şi dezlegarea conflictului", a spus Eugen Nicolicea, citat de Mediafax.

Curtea Constituțională a decis că există un conflict instituțional, după ce Guvernul a sesizat un posibil conflict între Executiv și Președinție, ca urmare a faptului că președintele Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA. Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, că există un conflict înytre președinte și ministrul Justiției, Tudorel Toader, din cauza refuzului șefului statului de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Kovesi.