Parcul cu Platani din cartierul Cotroceni, gazda unor competiţii interne şi internaţionale de prim rang, va reveni în circuitul activităţilor sportive de performanţă, potrivit unui proiect legislativ adoptat marţi de plenul Senatului, scrie Agerpres.

Complex sportiv, cu terenuri de fotbal şi arene de tenis de câmp, acest ansamblu imobiliar, care se întinde pe aproape 10 hectare în Cartierul Cotroceni, a fost pe parcursul mai multor decenii gazda unor competiţii interne şi internaţionale de prim rang, reprezentând şi sediul Clubului sportiv Progresul, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Potrivit sursei citate, în prezent, unele dintre construcţiile existente sunt în diverse stadii de degradare, singura activitate sportivă care se mai organizează, de ani buni, fiind turneul feminin de tenis de câmp. Singurele imobile aflate în bună stare sunt cele patru clădiri în care funcţionează centrul de pregătire, sediul secundar (unitate de back-up) şi spaţiile de cazare şi alimentaţie aflate în administrarea Băncii Naţionale a României.

"Printr-o judicioasă analiză la nivel guvernamental, lucrările de investiţii şi refacere a infrastructurii sportive ar putea beneficia de suportul Companiei Naţionale de Investiţii SA şi de fonduri europene", se arată în propunerea legislativă privind destinaţia unor terenuri şi a construcţiilor edificate pe acestea, proiect iniţiat de senatorul PSD Şerban Nicolae şi susţinut de parlamentari social-democraţi.

Senatorul Daniel Zamfir a precizat că nu este vorba de trecerea de proprietate de la BNR la stat. "Această lege nu îşi propune să schimbe regimul de proprietate, proprietar a fost întotdeauna statul român", a subliniat senatorul.

Senatul este prima Cameră sesizată în acest sens.