Organizațiile PSD din țară fac planul pentru mitingul de susținere a Guvernului Dăncilă. Unii lideri ai partidului sunt pregătiți să aducă oameni la București, alții vor să organizeze manifestații în orașele lor, invocând distanța prea mare.

Miting PSD, Liviu DragneaFoto: Facebook

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susţine că preşedintele Klaus Iohannis, dar şi liderii Pro România şi PNL, Victor Ponta şi Ludovic Orban, vizează, prin acţiunile lor, răsturnarea Guvernului, astfel că filiala pe care o conduce va mobiliza 2.000 – 3.000 de persoane pentru mitingul de la Bucureşti.

„Există o acţiune concertată a preşedintelui Iohannis, a lui Victor Ponta şi a lui Ludovic Orban care vizează subminarea majorităţii parlamentare şi răsturnarea Guvernului. Acesta este motivul pentru care PSD a decis organizarea unui miting la Bucureşti, deoarece agenda celor menţionaţi nu coincide deloc cu cea a populaţiei şi să vedem cum va răspunde populaţia. Vom vedea cu ocazia mitingului dacă o mare parte a populaţiei va răspunde chemării noastre. Foarte mulţi susţinători ai noştri sunt dispuşi să meargă pe cont propriu, într-un cadru organizat, la Bucureşti, şi după estimările noastre putem trimite de la Vaslui 2.000-3.000 de persoane la miting, cu autocare, maşini persoanale, microbuze”, a spus Buzatu, pentruMediafax.

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, consideră și el că este nevoie de un miting de susținere a Vioricăi Dăncilă la București, deoarece membrii partidului nu pot fi de acord cu atacurile concertate ale preşedintelui Iohannis şi opoziţiei la adresa premierului. Zegtea propune şi un miting local, la Baia Mare.

„Este nevoie de un miting de susţinere a premierului Viorica Dăncilă deoarece PSD nu poate accepta atacurile concertate ale opoziţiei şi ale preşedintelui Iohannis, mai ales că măsurile luate de Guvern sunt în beneficiul populaţiei. Data de 9 iunie pentru un miting la Bucureşti nu este o dată finală, dar este cea mai potrivită pentru organizaţiile judeţene. Urmează să discutăm cum se va organiza deplasarea la Bucureşti, în condiţiile în care noi, la Maramureş, suntem destul de departe, şi de aceea noi propunem şi organizarea unui miting local la Baia Mare, în aceeaşi zi. Sunt judeţe mai apropiate care vor putea trimite mai mulţi oameni”, a spus Zetea.

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, spune că mitingul PSD de susţinere a premierului Dăncilă îşi găseşte justificare ţinând cont de acţiunile PNL al cărui scop este dărâmarea Guvernului prin metode care nu sunt democratice. „În ultimele luni am discutat despre oportunitatea organizării unui mitig prin care membrii şi susţinătorii PSD să îşi arate sprijinul pentru guvernare. Va fi un eveniment normal la care vor participa foarte mulţi membri de partid, dar şi români care doresc să sprijine acest Guvern. Cel mai probabil va avea loc în Bucureşti şi aşteptăm decizia conducerii PSD. Un astfel de miting îşi găseşte justificare ţinând cont de acţiunile nedemocratice ale liderului PNL şi de încălcarea gravă a Constituţiei de către preşedintele Iohannis. Singurul scop al PNL este de a dărâma Guvernul Dăncilă prin metode care nu sunt electorale şi democratice”, a spus Nasra.

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, a declarat luni că va participa la mitingul programat în iunie 2018. "Sigur că susţin şi că voi participa. Dar, în primul rând, este vorba despre un miting pentru susținerea familiei tradiționale. Mai multe nu pot să vă spun, pentru că sunt acum la o biserică", a declarat luni, corespondentului Mediafax, Maricel Popa.

Partidul Social Democrat va anunța marți data mitingului de susținere a premierului Viorica Dăncilă, ce mai probabil acesta urmând să fie în data de 9 iunie, așa cu, vor mai mulți lideri PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că, dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, atunci PSD va utiliza "toate mijloacele legale, constituţionale, publice, sociale pentru ca votul cetăţenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susţinere a premierului.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, în mod repetat, demisia premierului Dăncilă, însă şeful Executivului a anunţat că are susţinere din partea majorităţii parlamentare şi nu va onora cererea.