PSD va anunța marți data mitingului de susținere a premierului Viorica Dăncilă, ce mai probabil acesta urmând să fie în data de 9 iunie, așa cu, vor mai mulți lideri PSD, au declarat surse politice pentru Mediafax.

DancilaFoto: Guvernul Romaniei

"Încă nu este stabilită data. Probabil că mâine(n.r.: marți) vom stabili data. E prematur să spunem acum. Ținem legătură între noi. S-ar putea să fie 9 iunie", a declarat unul dintre sociali democrați, pentru Mediafax. Acesta a mai precizat că trebuie să se țină cont și de liderii care sunt la mare depărtare: Vaslui, Suceava, Botoșani, Satu Mare.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, susține că data a fost stabilită în urma consultărilor din partid. "În urma discuţiilor cu membrii de partid, a fost stabilită data de 9 iunie pentru organizarea unui miting de susţinere a Guvernului", a precizat Buzatu, pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, la miting vor participa delegaţii cu membri şi simpatizanţi ai partidului din toate judeţele ţării, dar sunt aşteptaţi toţi cetăţenii care au încredere în guvernarea PSD-ALDE.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, lunea trecută, că, dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, atunci PSD va utiliza ”toate mijloacele legale, constituţionale, publice, sociale pentru ca votul cetăţenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susţinere a premierului.

Președintele Klaus Iohannis a cerut, în mod repetat, demisia premierului Dăncilă, însă șeful Executivului a anunțat că are susținere din partea majorității parlamentare și nu va onora cererea.