Deputatul Cătălin Rădulescu, căruia organizația PSD Piteștii-a retras sprijinul politic, le-a transmis social-democraților să nu-i mai facă "trădători" sau "şobolani" pe cei care au ales să plece alături de Victor Ponta, deoarece limbajul alungă şi alţi membri, relatează Mediafax. Acuzând ”incultura și agramatismul” unor lideri PSD, deputatul face el însuși greșeli gramaticale.

Catalin RadulescuFoto: Agerpres

"Dragi colegi din PSD, vă rog să vă abţineţi în a mai cataloga foştii colegi, care aleg să-şi urmeze alt drum, în "trădători" sau "şobolani", pentru că nu faceţi altceva decât să determinaţi plecarea multor altor colegi. Nu pot accepta maniera asta suburbană, golănească, lipsită de caracter, de a ne jigni unii pe alţii. Nu înţeleg cum ne-am lăudat în campania electorală cu Guvernul PSD Ponta şi apoi Victor Ponta e un trădător. Nu înţeleg cum am propus şi susţinut un Guvern PSD Tudose, şi acum Mihai Tudose a un şobolan”, a declarat Rădulescu.

El mai susține că nu i-a auzit pe cei care au ales să plece vorbind urât despre partid. Acuzând faptul că PSD se face săptămânal de râs din cauza gafelor, Rădulescu face el însuși greșeli gramaticale.

”Nu ajunge că ne facem de râs săptămânal pentru incultură, agramatism, şi lipsă de expertiză? Nu ajunge că avem o mulţime de duşmani în exteriorul ţării şi în opoziţie? De ce trebuie să fim meschini, ipocriţi şi fără caracter? E dreptul fiecăruia să îşi aleagă calea şi liderul. Sau vreţi să spune-ţi (Sic!) mincinos, că, în partidul nostru e lapte şi miere, că sunteţi toţi mulţumiţi de unele persoane care au ajuns vicepreşedinţi ai partidului, că sunteţi fericiţi de lipsa de expertiză sau profesionalism a unor miniştrii (Sic!) puşi de noi, sau că râde lumea de noi din cauza gafelor sau că îl iubi toţi pe preşedintele Dragnea, iar în spate sau pe la colţuri îl înjuraţi? Credeţi că astfel veţi opri plecarea colegilor? Nu. Vă înşelaţi", a mai comentat deputatul.

Organizaţia Partidului Social Democrat, filiala Piteşti, a decis, la jumătatea lunii martie, să-i retragă sprijinul politic deputatului Cătălin Rădulescu, decizia fiind luată de Comitetul Executiv al filialei din Piteşti.

Anul trecut, Cătălin Rădulescu a fost audiat de procurorii de la Parchetul General în dosarul de tulburare a liniştii şi ordinii publice deschis ca urmare a declaraţiilor făcute de acesta, potrivit cărora are o mitraliera AKM pe care este pregătit să o folosească.

În ultimele zile mai multe persoane au demisionat din PSD alegând formaţiunea lui Victor Ponta- Pro România. Printre demisionari se află şi trei foşti miniştri din Guvernele PSD: fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu (Guvernul Ponta 2) şi Augustin Jianu, fost ministru al Comunicaţiilor (Guvernul Grindeanu), Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului (Cabinetul Tudose).

Prima reacţie cu privire la demisiile din PSD a fost a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a criticat "atitudinea de şobolan a doi foşti premieri ai partidului". Nu a dat nume, însă se speculează că, pe lîngă Victor Ponta, ar fi vorba şi de acţiunile lui Mihai Tudose. Ulterior, toate organizaţiile locale PSD au trimis mesaj pentru unitate criticând "trădătorii".