Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Timişoara, că Guvernul acordă zile libere pe bandă rulantă şi că acest proces trebuie stopat, altfel ajungem să muncim șase luni pe an.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Guvernul dă zile libere dar de plătit, plăteşte angajatorul, firma. Eu cred că trebuie stopat acest proces de acordare de zile libere pe bandă rulantă. Dacă se mai dau multe, ajungem să muncim şase luni pe an. Nu poţi să te dezvolţi economic, dacă nu încurajezi munca. Avem un proiect lege care spune că toate sumele plătite de companii pentru plata salariilor din zilele libere rebuie să fie deduse din cuantumul impozitului pe profit. Aceste costuri sunt generate de guvern prin decizia de a acorda zilele libere”, a spus Orban.

De asemenea, liderul PNL a precizat că liberalii au depus un proiect de lege potrivit căruia cei care refuză un loc de muncă nu vor mai primi ajutoare sociale.

”Cine refuză un loc de muncă, nu mai primeşte ajutor social. Este simplu, limpede, clar. Cine refuză să urmeze cursuri de calificare într-o meserie căutată, cursuri organizate de AJOFM-uri, nu pe banii lor, automat îşi poate pierde ajutorul social. Nu se poate să ai 300.000 de oameni cu ajutor social, unii realizează venituri ilegal, la negru, să îi plăteşti din buget când tu ai foarte mare nevoie de mână de lucru. Mulţi fermieri se plâng că nu pot angaja zilieri, deşi sunt zeci, sute de persoane care beneficiază de ajutor social şi nu vor sa muncească. Suntem de acord cu ajutorul social pentru cei care au o situaţie care nu le permite să îşi găsească un loc de muncă, dar nu să îi plătim pe leneşi să stea acasă”, a declarat Orban.

Un alt proiect PNL vizează simplificarea angajării cetăţenilor care provin din state nemembre UE.