Plecările din PSD continuă. Reacții în cascadă ale social democrațiilor după "trădarea rătăciților"

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 25 mai 2018, 14:23 Actualitate | Politic


Parlament
Foto: Facebook
Vicepreşedinții și miniștrii social-democrați reacționează după ce cinci parlamentari au demisionat din partid în decurs de o săpămână și și-au anunțat înscrierea în formațiunea lui Victor Ponta. De altfel, la nivel neoficial sunt așteptate și alte demisii din PSD, potrivit surselor Hotnews.ro. Totodată, Opoziția a anunțat că intenționează să depună moțiune de cenzură în următoarea perioadă. În acest context, liderii PSD strâng rândurile și transmit public că "partidul va rezista iar trădatorii nu vor reuși să destabilizeze partidul și Guvernul".

Nicolae Bănicoiu, Titus Dobre, Gabriela Podașcă, Cătălin Nechifor și Emilia Meiroșu sunt cei cinci parlamentari care au demisionat din PSD în ultima săptămână și s-au înscris în partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD: "Asistăm zilele acestea la o aşa-zisă 'dezertare' din rândurile organizaţiilor PSD către o nouă şi neîncepută formaţiune politică. Prea puţini pentru a influenţa major politica noastră de guvernare, aceşti migranţi politici fac parte dintr-un scenariu egoist care intră în contradicţie cu votul de încredere covârşitor acordat programului nostru de guvernare. Decizia lor este cu atât mai pripită cu cât aceştia s-au îndreptat către o camarilă politică unde important este numărul membrilor, nu valoarea lor"

Carmen Dan, vicepreşedintele PSD: "Mă alătur organizaţiilor judeţene PSD din toată ţara şi condamn cu fermitate aceste gesturi de oameni mici! Decizia celor care au părăsit PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari şi care au atacat în permanenţă partidul nostru nu înseamnă altceva decât un gest lipsit de onoare! Mai ales faţă de cei care ne-au votat, pentru că, doamnelor şi domnilor trădători, dacă pentru mine şi colegii mei este o mare dezamăgire, gestul dumneavoastră rămâne incalificabil pentru cetăţenii care au crezut în dumneavoastră! Trădarea este doar o armă a celor slabi. Istoria o scriu învingătorii!"

Gabriela Firea într-o postare pe Facebook: "Detest trădarea şi nu pot empatiza cu cei care îşi găsesc justificări pentru trădare. Şi tacită, şi învăluită în metafore, trădarea tot trădare este. Sunt şi voi fi alături de familia mea politică - o mică Românie. Sunt şi voi fi dornică să contribui la un pic mai bine pentru fiecare român în parte. Nu văd nicio scuză pentru cei care caută să scoată profit personal din momentele dificile ale altora. Aşa s-a născut sintagma «a calcă pe cadavre». Constat că, în politică, a avea caracter e sinonim cu a fi slab de înger. Merg, cu orice risc, pe această variantă a demnităţii şi a condamnării oricăror jocuri tenebroase”.

Mihai Fifor, vicepreşedinte PSD: "Cei care au părăsit PSD, în speranţa unui câştig politic efemer, trădează voturile cetăţenilor! Este o lipsă crasă de onoare şi de respect, atât faţă de cei care au votat PSD, cât şi faţă de colegi. Aceşti trădători sunt doar un angrenaj din planul subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare. Sper că aceşti oameni sunt conştienţi că trădătorii nu sunt niciodată iertaţi, nici măcar de cei pentru care trădează. Odată ce au ales acest drum ruşinos, nu mai există cale de întoarcere. Mai devreme sau mai târziu, vor fi penalizaţi tocmai de cei care acum le promit încredere”.

Organizația PSD Vrancea condusă de Marian Oprişan susţine într-un comunicat de presă că plecările din ultima perioadă nu afectează poziţia PSD şi a Guvernului și că urmăresc destabilizarea Guvernului. ”Aceste trădări, care erau de aşteptat la acest gen de "caractere", nu au efecte pentru PSD! Suntem un partid puternic a cărui fundaţie nu poate fi zdruncinată de astfel de dezertări. PSD a fost, este şi va fi cel mai puternic partid din România. Trădarea rătăciţilor nu are efecte nici în plan politic, căci coaliţia PSD-ALDE este stabilă şi, indiferent de promisiunile făcute, moţiunea de cenzură mult trâmbiţată de opoziţie nu va strânge necesarul de voturi! Cei care au trădat PSD sunt doar un angrenaj din acest plan subversiv de a împiedica cu orice preţ îndeplinirea programului de guvernare prin care PSD poate reconfirma că este partidul capabil să conducă România. Prin alegerea lor, trădătorii care au plecat din PSD clamând interesul alegătorilor nu fac altceva decât să intre în sarabanda celor care doresc destabilizarea României”.

Dan Nica, președintele PSD Galați: "Este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, dar şi faţă de cei care au votat PSD. PSD a fost, este şi va fi cel mai puternic partid din România. Este partidul care a realizat şi realizează cele mai importante lucruri pentru România şi pentru bunăstarea concetăţenilor. (...) Rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii. Suntem uniţi în lupta cu statul paralel! Nu vom ceda şi vom duce până la capăt reforma Justiţiei, pe care am început-o pentru a pune capăt abuzurilor şi nedreptăţilor care au măcinat societatea românească şi prin care s-a încercat subminarea şi uzurparea puterii politice aleasă prin votul democratic a milioane de români".

Marius Oprescu, preşedinte PSD Olt: „Vizavi de plecările câtorva membri, suntem convinşi că nu reprezintă nimic altceva decât expresia plăţii unor poliţe mai vechi, pe care aceştia le aveau faţă de fostul membru PSD. Organizaţia PSD Olt rămâne o echipă sudată, determinată să sprijine programul de guvernare şi echipa care îl implementează, din respect faţă de votul istoric care ne-a fost conferit”.

Rovana Plumb, vicepresedinte PSD: ”Trădătorii au impresia că pot destabiliza PSD. Se înşală amarnic! Gestul lor lipsit de onoare ne dă motive în plus să rămânem uniţi pentru a duce la îndeplinire cel mai ambiţios program de guvernare pe care l-a avut România în ultimele decenii! Aceşti dezertori trebuie să fie conştienţi că sunt folosiţi ca nişte simple instrumente în lupta de a suprima guvernarea PSD. În momentul în care îşi vor fi îndeplinit scopul, vor fi înlăturaţi!”.

 Natalia Intotero, vicepreşedinte PSD,: "Decizia celor care au preferat să părăsească PSD pentru a se alătura celor care ne sunt adversari şi care au atacat neîncetat partidul nostru este un gest lipsit de onoare în primul rând faţă de cetăţenii României care au creditat într-o proporţie covârşitoare programul nostru de guvernare. De asemenea, este un gest lipsit de onoare faţă de colegii de partid, cei care contribuie zi de zi, în diferitele domenii de activitate să aplice programul de guvernare PSD-ALDE, cel mai ambiţios proiect politic din ultimele decenii. (...)Suntem uniţi! Nu cedăm! Mergem până la capăt".

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu și-a anunțat vineri demisia din PSD pentru a se alătura formațiunii conduse de fostul premier Victor Ponta. Acesta a declarat că nu mai poate fi părtaș la ceea ce face Liviu Dragnea cu partidul social-democrat. Bănicioiu este al 5-lea parlamentar PSD care se alătură formațiunii lui Ponta în ultimele zile.

La nivel parlamentar există o serie de mișcări și negocieri în contextul în care opoziția anunțat că depune moținue de cenzură. La rândul lor PSD și ALDE contracarează și au demarat negocieri pentru a racola parlamentari de la alte partide astfel încât să nu le fie afectată majoritatea parlamentară.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7376 vizualizari

 • +45 (45 voturi)    
  intreb eu (Vineri, 25 mai 2018, 14:57)

  nea_caisa [utilizator]

  Dragnea a fost in PSD de la inceput? ipocriti...
  • +22 (22 voturi)    
   nea_caisa are dreptate! (Vineri, 25 mai 2018, 15:39)

   linus_torvalds [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

   Imi face o mare placere sa recitesc toate mesajele trimise de membrii PSD, gandindu-ma la Dragnea, care a trecut de la PD la PSD in 2000.

   Deci, cititi si voi si va dati seama cum il injura de fapt pe Dragnea. El nici nu-si da seama, crede ca are sustinerea partidului ;)

   Stranti uniti in jurul comandantului suprem, ptiu, iar imi amintesc de o anumita perioada...
  • +5 (5 voturi)    
   daca (Vineri, 25 mai 2018, 21:23)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui nea_caisa

   isi injura fostii colegi care au plecat pentru ca nu au mai suportat dictatura hotiei, nici nu-mi pot inchipui cum sunt categorisiti oamenii simpli care nici macar nu i-au votat.
   Ipocriti este o categorisire mult prea mica pentru acesti vajnici aparatori ai banului furat.
 • +34 (34 voturi)    
  e de bine.. (Vineri, 25 mai 2018, 15:03)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  .. inseamna ca le e frica. cu cat ataca mai mult, cu atat mai mare frica.
 • +27 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 mai 2018, 15:06)

  [anonim]

 • +38 (38 voturi)    
  Epocala... asta: (Vineri, 25 mai 2018, 15:06)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  Carmen Dan, vicepreşedintele PSD: "Mă alătur organizaţiilor judeţene PSD din toată ţara şi condamn cu fermitate..."
  Adica din epoca Stalin.
  Infieram cu manie proletara...

  Mai trebuiesc telegrame de adeziune pblicate in scanteia pe 16 pagini. Si un miting anuntat diseara pentru maine in fata la CC
  • +17 (17 voturi)    
   Da, da ! Un miting de infierare a tradatorilor (Vineri, 25 mai 2018, 16:01)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

   din partid, unde Dragnea, indemnat de Firea, sa afirme ca o sa scada TVA-ul la 17,95 %.
   Cum zicea Lenuta in balconul CC- ului in 21dec1989:
   ,,Nicule, mai da-le ceva !"
 • +11 (13 voturi)    
  PRU = PSD 2.0 - FSN reloaded? (Vineri, 25 mai 2018, 15:52)

  Sani [utilizator]

  Deci, sa recapitulam filele dezastrului national:
  1. PMR
  2. PCR
  3. FSN
  4. FDSN
  5. PDSR
  6. PSD
  Exista momente in care acesti tradatori nenorociti trebuie sa recreeze pocnitoare pentru fraieri...o nouo recalibrare a potentatilor puterii bolsevice, o butaforie pentru vesnicii fraieri romani.

  Pagina urmatoare: PRU!
  Marea realizare: cca 20% - 30% din romani au emigrat.

  Deci, Votaci: n-ati inteles nimic din lumea asta? Acum veti incepe sa votati PRU - pentru ca PSD v-a dezamagit?!
  Ahh, romanul este destept nu-i asa?

  Sau, proverbul care caracterizeaza cel mai bine votantul Iliescu/FSN...PSD:
  Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul"
  • +2 (4 voturi)    
   votati si opozitie (Vineri, 25 mai 2018, 16:33)

   muvis [utilizator] i-a raspuns lui Sani

   Cred ca o atitudine sanatoasa este ca lumea (aia care nu voteaza de obicei pentru ca nu are cu cine) sa voteze la parlamentare fara a se mai astepta ca votul sau sa puna un guvern in frunte, ca si cum ar fi un premiu. Noi nu votam premieri, sa ne fie clar.

   Dimpotriva, ar trebui sa voteze pe cei care ar putea sa-i reprezinte, chiar din opozitie. v USR care, in lipsa posibilitatii formarii cu alte formatiuni a unui grup de opozitie care sa conteze la votul unor motiuni, are ca pricipal obiectiv haituirea si intarzierea unor acte politice (cel mai probabil iresponsabile). Cum ar fi fost sa avem mai multe formatiuni politice de calibrul usr, si mai putini de felul pnl, pmp care se prostitueaza pentru putere sau viitoarea putere?
 • +4 (4 voturi)    
  tradare... (Vineri, 25 mai 2018, 17:03)

  liviu_ [utilizator]

  da cand furati voi parlamentari din alte parti era ok ipocritilor...

  PS: sa pleci de la un loc de munca la altul (cam asta inseamna shcimbarea partidului) NU e tradare ...
 • +5 (5 voturi)    
  hahaha.... (Sâmbătă, 26 mai 2018, 0:25)

  Foxcrawl.com [utilizator]

  a naibii, am trait s-o aud si pe asta: "pesedistiii vorbind de tradare":))) Hahalerele astea au uitat ca mai deunazi traficul de "tradatori" era in sens invers, catre partidul lor de hoti. Atunci nu au avut nicio problema se pare.
 • +2 (2 voturi)    
  "Detest trădarea ..." (Sâmbătă, 26 mai 2018, 13:17)

  mimiloi [utilizator]

  Hahaha!
  Dintre toate emanatiile indignate ale "liderilor" pesedei, cea mai savuroasa mi se pare cea a "duamnei" firea.
  Duamna firea va rog sa va postati casorul blond tocmai scos din miinile coafezei in fata oglinzii si sa recitati discursul asta care incepe cu "detest tradarea..." o data si inca o data si inca... pina cind incepeti sa credeti ca asa e. Parca mai ieri era cind impreuna cu "sotul" pandelica virati bete prin gard cind dragnea alerga dupa sustinere. Tocmai ii prostiserati pe abramburica si banicioiu sa iasa in fata la bataie. Cind a iesit pe dos v-ati asezat cu minte aproape de maretul conducator si i-ati lasat pe prosti cu ochi-n soare. Iubesc tradarea, dar detest pe tradatori, nu-i asa?Acum asteptati urmatorul prilej pentru asalt.
  Din nefericire pentru noi dintre firea&comp si dragnea nu stiu cine e mai ticalos. dragnea duce tara spre dezastru. firea duce Bucurestiul spre dezastru.
  Trebuie neaparat sa iesim la vot ca sa oprim ciuma rosie.
 • +2 (2 voturi)    
  PUIE M$D (Sâmbătă, 26 mai 2018, 14:15)

  MoemBius [utilizator]

  PUIE M$D


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by