Parlamentarul liberal Carmen Eleonora Hărău, găsit în stare de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate între anii 2012 și 2017 pentru că a deținut simultan calitatea de deputat/senator și funcția de cenzor supleant la Ameritech SA, susține că mandatul de cenzor supleant la compania cu capital privat s-a desfășurat doar până în 2009. Hărău subliniază astfel că este nevinovată și că demersul ANI va fi demontat în instanță.

Carmen Eleonora HarauFoto: senat.ro

”Calitatea de cenzor supleant la SC Ameritech SA, companie cu capital privat, la care ANI face referire cum că ar determina incompatibilitatea senatoarei, a fost exercitată de Carmen Hărău în perioada 02.10.2006 - 02.10.2009. La data la care Eleonara - Carmen Hărău a devenit parlamentar, respectiv 20 decembrie 2012, mandatul de cenzor supleant la SC Ameritech SA expirase de mai mult de trei ani, motiv din care această calitate nu figurează în declarația de interese a deputatului Hărău, în mandatul trecut, nici a senatorului Hărău în acest mandat”, arată un comunicat de presă al Biroului de Presă al Senatorului PNL Eleonora-Carmen Hărău.

Hărău susține că a fost în urmă cu apoximativ un an la ANI, unde s-a prezentat fără avocat și a formulat opinia potrivit căreia documentele din dosar nu susțin acuzațiile de incompatibilitate.

”Menționăm că senatorul a fost invitat la sediul ANI, cu cca. un an în urmă, pentru a i se aduce la cunoștință că s-a făcut un denunț împotriva sa, ocazie cu care i-a fost pus la dispoziție, spre studiu, un dosar cu sute de pagini care cuprindeau, în susținerea denunțului, certificate constatatoare ale companiilor unde Eleonora - Carmen Hărău este acționar, copii după numeroase contracte comerciale ale firmelor, după contracte de muncă ale acesteia etc. Hărău s-a prezentat fără avocat și a formulat opinia potrivit căreia documentele din dosar nu susțin acuzațiile de incompatibilitate. Ulterior, ANI nu a mai cerut alte precizări.

Considerăm că demersul ANI nu are susținere probatorie și va fi demontat în instanță, fără dificultate, după modelul numeroaselor cazuri care s-au dovedit a fi superficial instrumentate de către această instituție”, arată comunicatul Biroului de presă al senatorului.

Agenția Națională de Integritate afirmă că parlamentarul liberal Carmen Eleonora Hărău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016, întrucât a deținut simultan calitatea de deputat și funcția de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea, spune ANI, Hărău s-a aflat în incompatibilitate și în perioada 21 decembrie 2016 – 05 mai 2017, întrucât a deținut simultan calitatea de senator și funcția de cenzor supleant la aceeași societate comercială.