Adjunctul directorului SIE, Vasilică Sarcă, a fost trecut în rezervă prin decret al președintelui Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențială.

Foto:

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 21 mai a.c., decretul privind înaintarea în gradul de general - cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent - cu trei stele Sarcă Costache Vasilică din Serviciul de Informații Externe”, se arată într-un comunicat de presă.

Sarcă, în vârstă de 60 de ani, a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti, Facultatea de Transporturi în 1984, iar în perioada 1987-1989 a urmat un curs de informaţii externe. În 2005 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

A fost ofițer operativ de informații în perioada 1990 – 1992, iar în perioada 1992 – 1997 a fost în misiune externă de lungă durată, potrivit CV-ului de pe site-ul SIE. A fost numit adjunct al directorului SIE în noiembrie 2005.

Serviciul de Informații Externe este condus, din septembrie 2016, de Silviu Predoiu, adjunct al șefului SIE care a preluat însă interimatul după demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu. Deși au trecut aproape doi ani de la demisia acestuia, președintele Klaus Iohannis nu a înaintat Parlamentului nicio propunere. Șeful statului are nevoie de o majoritate parlamentară calificată pentru ca propunerea sa să treacă de votul celor două camere.