Votul românilor este ”sfânt” și nu trebuie răsturnat prin plângeri penale, a susținut vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, referindu-se la avertismentul senatorului PNL Florin Cîțu potrivit căruia va depune plângere dacă Guvernul naționalizează Pilonul II de pensii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt oameni politici sau altceva? Dacă aşa se face politica, depunând plângeri penale, înseamnă că nu mai suntem în democraţie. Şi le e frică de alegeri, de votul românilor. Votul românilor este sfânt, nu trebuie să răstoarne o putere legitimă prin plângeri penale. Este ceva incredibil şi de neacceptat într-un stat de drept", a spus Firea, înaintea ședinței Biroului Permanent al PSD, relatează Agepres.

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Florin Cîţu, a anunţat luni, într-o postare pe Facebook, că va depune plângere penală în cazul în care vor fi naţionalizaţi banii din Pilonul II de pensii. "Este clar că pe hoţi doar cătuşele îi sperie. Asta se întâmplă cu PSD de trei zile încoace. În cazul în care Liviu, Olguţa, Vasilica, Viorel şi Eugen vor naţionaliza banii din Pilonul II de pensii, vă spun ce fac. Voi depune plângere penală împotriva găştii de mai sus pe care o voi semna personal şi vă aştept şi pe voi toţi să semnaţi alături de mine. Numai aşa îi oprim! Nu mai merge cu jumătăţi de măsură! Este vremea lucrurilor serioase!", a arătat senatorul PNL.