PSD ar da un semnal de instabilitate dacă l-ar suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis, declară la RFI deputatul social-democrat Florin Iordache. El mai spune că plângerea penală depusă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva Vioricăi Dăncilă și a lui Liviu Dragnea este un demers ruşinos, iar partidul său poate organiza oricând un miting de susținere a premierului.

Florin IordacheFoto: Hotnews

Iordache a spus că inițiativa lui Orban este în afara jocului politic: ”Eu înţeleg, Putere şi Opoziţie atunci când vii cu soluţii şi cu alte propuneri (...). Demersul liderului PNL îl consider ruşinos şi pentru faptul că neavând soluţii şi neavând nişte propuneri concrete ca alternativă la soluţiile de guvernare, încearcă să introducă în bătălia politică şi acest demers, care nu are nimic cu normalitatea. Este împotriva oricărei logici juridice”.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă poate fi suspendată din funcție, în urma acestei plângeri penale, Iordache a exclus această variantă, precizând că Legea fundamentală stabilește foarte clar când poate fi suspendat premierul și de cine.

În condițiile în care Biroul Permanent al PSD discută luni varianta organizării unui miting pentru susținerea lui Dăncilă, social-democratul a evitat să anticipeze o decizie, adăugând însă că partidul său are forța necesară pentru o astfel de inițiativă.

”Nu ştiu, nu ştiu (dacă PSD va organiza un miting de susținere a lui Dăncilă-n.red). Fără îndoială, PSD poate organiza un miting... noi eram pregătiţi să organizăm un miting pentru modificarea Constituţiei, acela de familie tradiţională, dar datorită faptului că preşedintele Iohannis nu a promulgat legea referendumului, încă nu ştim, dar repet, PSD-ul are forţa organizatorică pentru un miting în problemele importante, iar aceasta privind susţinerea premierului Dăncilă este o problemă importantă. Practic, nu o susţinem numai pe doamna Dăncilă, susţinem Guvernul, în ansamblul său şi o continuitate a lucrurilor bune care s-au întâmplat în România”, declară Florin Iordache.

Deputatul mai spune că, în opinia sa, PSD nu trebuie să inițieze suspendarea președintelui Klaus Iohannis. ”Am da un semnal de instabilitate. Eu cred că în acest moment, eu cred că toate forţele implicate, de la preşedinte, Guvern, Parlament, ar trebui să conlucreze şi să lăsăm la o parte tensiunile şi modul în care se poziţionează unii sau alţii”, a conchis el.