Vicepreşedintele ALDE Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi ministru al Mediului, i-a îndemnat duminică pe membrii Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE) să fie "la concurenţă cu #rezist, pentru că ALDE merită", relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"O să vă rog ca, aşa cum #rezist postează zilnic împotriva noastră pe Facebook şi pe toate reţelele de socializare, împotriva poporului român, împotriva unităţii noastre, aşa să postaţi dumneavoastră în permanenţă cu sigla ALDE şi promovaţi-vă, aveţi posibilitate, meritaţi, (...) astfel încât noi şi dumneavoastră să putem să păstrăm această minunată ţară aşa cum există ea astăzi pentru viitoarele generaţii. (...) Vă mai rog ceva (...) - să fiţi la concurenţă cu #rezist, trebuie, pentru că ALDE merită. Aşa vom putea să fim a doua putere politică a României în 2020", a declarat Graţiela Gavrilescu.

Ea participă duminică la Gala Premiilor Tineretului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (TLDE), care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.

Ce zice și Tăriceanu (liderul ALDE), despre #rezist: Sunt tineri care militează pentru slava instituțiilor represive

Și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la Gala premiilor TLDE, că este dezamăgit pentru că sunt tineri care merg la manifestări publice și militează pentru slava instituțiilor represive ale statului și care și-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea, transmite Mediafax.

"Cu toții ne-am angajat să milităm pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, pentru ceea ce se numește democrație, pentru ceea ce se numește statul de drept, pentru ceea ce se numește justiție corectă, echilibrată. De aceea, sunt dezamăgit și am un gust amar cănd văd uneori tineri care merg chiar la manifestări publice unde parcă militează pentru slava instituțiilor represive ale statului, parcă și-au ales modele cum ar fi Kovesi sau Coldea și atât înțeleg ei din ceea ce înseamnă o țară europeană, o țară liberă, o țară democrată. Îi compătimesc pe acești tineri și compătimesc și partidele din care fac parte", le-a spus Călin Popescu Tăriceanu tinerilor din partid, în timpul Galei premiilor TLDE.

El a mai spus că tinerii din Statele Unite și din Europa manifestează pentru libertate, pentru drepturi individuale, pentru democrație.

"Acestea sunt valorile care au construit lumea liberă și prosperă și pentru care vă chem să militați și voi în continuare. Nu putem să construim o Românie a prosperității fără libertate", a adăugat Tăriceanu.