Liviu Dragnea a declarat vineri că plângerea pentru înaltă trădare depusă de Ludovic Orban împoriva sa și a premierului Dăncilă este ”o acuzație dementă, nu o acuzație gravă”, adăugând că este convins că plângerea a fost concepută la Cotroceni.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

”În opinia mea, această sesizare ce a facut-o această unealtă a fost redactată la Cotroceni. Când vom avea textul acestei plângeri vom constata cu toții că este concepută la Cotroceni”, a adăugat președintele PSD, spunând că demersul a venit ca urmare a ”amenințărilor” lui Klaus Iohannis la adresa Vioricăi Dăncilă.

”O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucrui și că ce am spus noi în ultima vreme se adeverește. Dorința lui Klaus Iohannis este de a prelua brutal guvernarea, nesocotind alegerile democratice”, a susținut Dragnea.

Întrebat dacă și alianța de la guvernare are în plan vreo măsură similară, el a răspuns că ”se analizează”: ”Oamenii noștri de la juridic nu au capacitatea de a reacționa în câteva ore la o acțiune care e pregătită de câteva săptămâni în laboratoarele de la Cotroceni.

”Se constată că nu se poate avea nicio relație cu șeful statului, nu putem avea relații cu cineva care se consideră tătucul acestei țări”, a adăugat liderul PSD.