Liderul PSD Liviu Dragnea a intervenit miercuri „salvator” atunci când reporterii au întrebat-o pe Viorica Dăncilă dacă ea consideră că președintele Klaus Iohannis și-a depășit atribuțiile și se impune o suspendare. Dragnea a replicat repede că astea sunt întrebări care îi erau adresate lui, de obicei, și că ”doamna premier se ocupă de guvern, totuși...”.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

Reporter: ”Doamna premier, colega dvs. de partid, Doina Fedorovici, spunea că șeful statului și-a depășit atribuțiile prin acuzele pe care le-a lansat la adresa dvs. Credeți că s-ar impune o suspendare?

Liviu Dragnea: Astea sunt întrebări pe care mi le puneați mie de obicei. De ce nu mi le puneți mie?

Reporter: Acum este doamna premier aici.

Liviu Dragnea: Doamna premier se ocupă de Guvern totuși, nu...

În acest moment a intervenit și Dăncilă, care a reluat afirmațiile lui Dragnea potrivit cărora doar președintele PSD poate răspunde la astfel de întrebări care țin de decizii politice.

Viorica Dăncilă: La acest lucru, răspunsul vi-l poate da președintele partidului. Așa cum s-a spus, eu mă ocup de Guvern, nu de o decizie politică.

Ca să fie sigur că lucurile se opresc aici și reporterii nu insistă cu alte întrebări, Dragnea i-a rugat pe jurnaliști să o lase să plece pentru că trebuie să ajungă la Palatul Victoria, unde urma să înceapă ședința de guvern.

Dăncilă a mai apucat să spună că președintele Klaus Iohannis nu i-ar fi cerut demisia, din nou, la întâlnirea de marți la Palatul Cotroceni, la care a fost convocată pe probleme de politică externă.