Klaus Iohannis a transmis miercuri că susține asocierea producătorilor străini cu unități din industria de apărare, precizând că România este unul dintre pionierii aeronauticii mondiale. Președintele a mai spus că statul român rămâne angajat în consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, precum și a profilului în cadrul NATO și al Uniunii Europene.

Foto:

”În contextul unui mediu internațional marcat de impredictibilitate şi de complexitatea riscurilor şi ameninţărilor, statul român rămâne angajat în consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii, precum și a profilului în cadrul NATO și al Uniunii Europene. România se afirmă, astfel, ca un furnizor regional de securitate stabil și predictibil”, a transmis președintele, într-un mesaj adresat cu prilejul deschiderii celei de-a 7-a ediții a expo-conferinței „Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2018”.

Iohannis a mai spus că, din perspectiva nevoii de modernizare a forțelor armate române – terestre, aeriene și navale- statul manifestă deschidere faţă de producătorii din străinătate și, în același timp, acordă importanță dezvoltării industriei naţionale de apărare şi industriei aeronautice româneşti.

”Să nu uităm că România este unul dintre pionierii aeronauticii mondiale. Susțin și încurajez asocierea producătorilor străini cu unităţi din industria de apărare din România, în vederea realizării unor proiecte, în spiritul promovat de PESCO – Cooperarea Structurată Permanentă”, se mai arată în mesaj.

România are o bază solidă și în ceea ce privește securitatea cibernetică, a mai susținut el. ”Nu este deloc întâmplător faptul că în cadrul NATO s-a luat decizia ca țara noastră să se implice în asigurarea securităţii cibernetice a Ucrainei. De altfel, sectorul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a avut o creştere spectaculoasă în ultimii ani şi contribuie într-o proporție semnificativă la Produsul Intern Brut al României”, a conchis șeful statului.