Patru puncte luminoase si textul „se ascultă” - i-au apărut marți liderului PSD Liviu Dragnea pe smartphone în timp ce se afla în sala de judecată. „Sincer, m-am speriat”, le-a spus el jurnaliștilor. Însă ceea ce i-a provocat spaima șefului PSD pare să fie doar o banală aplicație de mobil.

Dragnea si smartphone-ulFoto: Facebook/ Moise Guran

Jurnalistul Moise Guran semnalează pe pagina sa de Facebook, prezentând o captură de ecran, că simpla activare (fie și accidentală) a funcției vocale și audio a Google (așa-numita „Ok Google”) generează respectivul text și „patru puncte luminoase”.

Liviu Dragnea a declarat marți că s-a „speriat” după ce, în timp ce se afla în sala de judecată, unde avocatul său Marian Nazat își susținea pledoaria, pe telefonul său mobil au apărut „patru puncte luminoase” și textul „se ascultă”.

Liderul PSD a susținut că avea telefonul deschis în timpul pledoariei. În acel moment, pe ecran „îmi apar patru puncte luminoase, ecranul se face două treimi alb și scrie se ascultă”, le-a spus Dragnea ziariștilor, care l-au așteptat la ieșirea din sala de judecată, unde procurorii DNA au cerut peste șapte ani de închisoare împotriva sa.

Acesta a precizat că pe ecranul telefonului a început să scrie „ce spunea Marian Nazar în timp real”.

„Sper să fie o aplicație la telefon pentru că eu sincer m-am speriat”, a comentat acesta.

Ziariștii l-au întrebat dacă îl sabotează telefonul sau statul paralel, iar Liviu Dragnea a răspuns: „Dar nu mă sabotează nici statul paralel nici telefonul inteligent”.