Deputatul Victor Ponta spune că nu ştie de ce "se plimbă" premierul Viorica Dăncilă prin lume, însă mult mai grav i se pare faptul că România, pentru prima dată de când a intrat în UE, a ajuns să voteze împotriva tuturor ţărilor europene, alături de Ungaria.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Eu văd şi apreciez că doamna Dăncilă încearcă, ea are nişte consilieri care încearcă să o plimbe ca pe sfintele moaşte ale Sfintei Parascheva prin toată lumea, sperând că vom face prozeliţi. E foarte bine. M-am întâlnit şi eu cu destui oameni în cursul carierei mele. Problema este dacă ai ce să vorbeşti cu acei oameni, dacă poţi să faci ceva pentru România şi dacă, dincolo de un selfie sau o emisiune omagială, se întâmplă ceva. De ce se plimbă doamna Dăncilă prin lume, sincer să fiu, nu ştiu, bănuiesc că are o consilieră sau un consilier care vrea să meargă prin lume, la cumpărături. Dar vedeţi că sunt momente penibile. Ce mi se pare mult mai grav este faptul că România, pentru prima dată de când a intrat în Uniunea Europeană, a ajuns să voteze împotriva tuturor ţărilor europene, alături de Ungaria, în Consiliu. Ăsta este un eveniment extrem de grav de care nu vorbim şi nu ne interesează, dar care ne va afecta pe foarte mult timp de acum încolo", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă, întrebat ce mesaj a transmis premierul prin vizita pe care a făcut-o zilele trecute la Vatican, relatează Agerpres.

Totodată, el a făcut referire şi la inflaţie, precizând că nivelul crescut din acest an este rezultatul unor politici fiscal-bugetare ale Guvernului care nu se susţin.

"Acesta este rezultatul unor politici fiscal-bugetare care nu se susţin. Degeaba se încearcă să dea vina pe Banca Naţională, nu poate Banca Naţională să creeze inflaţie sau să oprească inflaţia. Nu este niciun eveniment economic exterior, nu e nicio criză europeană, mondială. Atunci când cheltui bani pe care nu îi ai, cum se întâmplă azi, pe lucruri de care nu ai nevoie, cum se întâmplă azi, se creează nu doar inflaţie, se creează nişte deficite, adică nişte datorii pe care, la un moment dat, o să le plătim. Spuneam colegilor mei că cel care va fi la guvernare în 2021 - 2024 şi o să trebuiască să plătească tot festivalul acesta de demagogie, de populism şi de incompetenţă al domnului Dragnea o să fie vai de capul lui", a spus Ponta.