Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit luni, la Berlin, cu președintele Uniunii Creștin-Democrate (CDU) din Germania, cancelarul Angela Merkel, cu care a discutat, printre altele, și despre evoluțiile privind respectarea statului de drept în România.

Ludovic Orban si Angela Merkel Foto: Facebook - Partidul National Liberal

Orban, aflat într-o vizită în Germania, a avut luni o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel, în cadrul căreia lidera CDU și-a "exprimat sprijinul pentru Partidul Naţional Liberal ca partener apropiat în cadrul PPE (Partidul Popular European, n.r.), fiind agreate principalele modalități de colaborare în ceea ce privește subiectele de pe agenda europeană", se precizează pe pagina de Facebook a PNL.

Potrivit sursei citate, cei doi lideri politici au purtat discuţii privind aspecte legate de strategia PPE în vederea alegerilor europarlamentare din 2019, dar şi "despre evoluțiile privind respectarea statului de drept în România".

"Germania este un partener important al României, politic, dar mai ales comercial, iar relaţiile economice trebuie dezvoltate în continuare prin încurajarea investiţiilor germane în ţara noastră. Partidul Naţional Liberal este și rămâne cel mai important partid de pe scena politică românească atașat valorilor europene, care apară și susține întărirea rolului României în cadrul UE", se afirmă în mesajul difuzat de PNL.