Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminică seara, la Romania TV, că multe dintre proiectele guvernului se blochează din cauza funcţionarilor din ministere, preşedintele Camerei Deputaţilor anunţând că îi va cere premierului Dăncilă să facă o analiză a tuturor celor care au blocat acte normative, potrivit Mediafax.

Liviu DragneaFoto: PSD

"Noi avem proiecte de milioane de euro care nu au nicio şansă să fie realizate pe cadrul legislativ actual. Se tot blochează această ordonanţă. Joi, când trebuie să înceapă şedinţa de Guvern, un funcţionar a spus că nu poate fi avizată ordonanţa. A fost întrebat: Ai citit ordonanţa? A spus nu. Sigur că ea a fost avizată ulterior. Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte. Nu ştiu ce va face ministrul respectiv cu el. Noi nu mai vrem să ne păcălim cu noţiunea de coincidenţă. (...)Dacă este o reţea, te duci cu gândul la celebrul stat paralel, căci nu se poate, undeva trebuie să există o coordonare. Şi prin judeţe există starea asta. Şi în SUA s-a vorbit de deep state, Trump a ieşit să spună", a spus Liviu Dragnea la România TV.

Liviu Dragnea a mai spus că Viorica Dăncilă se teme doar de cei care creează aceste blocaje în guvern, nicidecum de criticile şi ameninţările care vin din exterior.

"Doamna Dăncilă este o femeie puternică, cinstită, corectă, responsabilă şi cu fiecare zi care trece capătă mai multă experienţă şi respect din partea membrilor Guvenrului. A avut vizite externe, a fost primită de Suveranul Pontif. Nu îi este frică doamnei Dăncilă. Eu mă refeream să nu fie cineva tentat, persoane fizice, juridice să treacă peste această linie roşie. Temerea doamnei Dăncilă sunt aceşti oameni care creează blocaje în Guvern. Trebuie să ne ocupăm şi de asta", a mai spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.