PSD renunță, deocamdată, la ”marele miting” pentru susținerea familiei tradiționale. Decizia a fost motivată prin gestul președintelui Klaus Iohannis de a refuza promulgarea legii referendumului și de a ataca actul normativ la Curtea Constituțională.

Florin IordacheFoto: Hotnews

Lideri ai PSD au confirmat pentru Digi 24 că mitingul nu va mai avea loc, cel puțin nu în perioada următoare. ”Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (Reporter: În aceste condiţii, mitingul PSD va mai avea loc?) Păi, eu cred că nu. Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD, potrivit sursei citate.

Vicepreședintele PSD Paul Stănescu a susținut însă că partidul nu va renunța cu totul la acest demers. ”Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunţăm la acest lucru, asta e important”, a spus Stănescu.

PSD a anunțat la începutul lunii aprilie ”un mare miting” pentru susținerea familiei tradiționale. Ulterior, declarațiile social-democraților au început să fie mai nuanțate, legând mitingul de organizarea referendumului pentru definirea familiei și, implicit, de promulgarea modificărilor la legea referendumului.

Recent, președintele PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să avanseze o dată pentru organizarea mitingului „foarte mare” pentru susținerea familiei tradiționale, pe care tot el l-a anunțat, argumentând și el că legea nu a fost încă promulgată.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a anunțat însă căatacă legea la CCR, pentru că nu este mulțumit de forma în care a venit la promulgare.