Conservatorii isi aleg, la congresul de duminica, un nou presedinte, in locul lui Dan Voiculescu, cel care a decis sa renunte la conducerea partidului pe care l-a fondat, anunta Realitatea Tv. Pentru prima data de la infiintare, conservatorii vor avea un alt presedinte decat Dan Voiculescu. Acesta a decis sa se retraga imediat dupa alegerile europarlamentare, din cauza scorului slab obtinut de PC. In cursa pentru sefia formatiunii s-au inscris 3 lideri conservatori: Daniela Popa, Florian Anghel si Sabin Cutas. Actualul lider al partidului, Dan Voiculescu, afirma ca oricare dintre cei trei candidati este capabil sa conduca partidul.

Favorita in cursa pentru conducerea partidului pare Daniela Popa, vicepresedinte al PC si o apropiata a lui Dan Voiculescu si a lui Codrut Seres, chiar daca unele filiale ii sunt ostile.

Congresul de duminica va aduce si unele modificari la nivelul statutului partidului. Astfel, va lua fiinta Consiliul de Onoare, al carui rol va fi de "pastrator al doctrinei si al ideologiei". Acest for va fi condus de Dan Voiculescu. Tot el va detine si functia onorifica de presedinte fondator, iar votul sau in deciziile partidului va fi consultativ.

Batalia se va da si pe cele 11 functii de vicepresedinti, pentru care s-au inscris in cursa 31 de candidati, printre care Codrin Stefanescu, Silvia Ciornei, Marius Marinescu, Sergiu Andon, Bogdan Ciuca si Bogdan Pascu. Codrut Seres si Gavrila Vasilescu vor candida pentru functia de secretar general.