Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei îi dă o replică dură preşedintelui PSD, după ce Liviu Dragnea a susținut într-un interviu pentru Associated Press că lupta anticorupție a mers prea departe. Macovei spune, la RFI, că social-democratul demonstrează astfel că se teme de justiție și regretă vremurile în care politicienii nu erau anchetați.

Monica MacoveiFoto: Hotnews

Liviu Dragnea a acordat joi un interviu agenţiei Associated Press, în care a declarat între altele că “a fost o perioadă de mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. S-a trecut în cealaltă extremă, ca cei care sunt în clasa politică să fie toţi acuzaţi, urmăriţi, cercetaţi şi trimişi în judecată“.

”Condamnatul Dragnea regretă perioada în care nimeni nu era anchetat la nivel politic (...). Doi: nu s-a trecut la nici o extremă, sunt anchetaţi şi condamnaţi din toate partidele politice. Încercarea de a le transforma în dosare politice deja a eşuat, durează din 2005 şi toată lumea s-a convins că este o minciună. Trei: arată că lui Liviu Dragnea îi este frică de justiţie”, a spus Macovei.