Invitația la recepția dedicată Zilei Europei nu va fi onorată de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, în schimb la evenimentul de miercuri vor merge Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, transmite Mediafax.

Palatul CotroceniFoto: Facebook - Klaus Iohannis

"Am luat decizia, ţinând cont de atitudinea preşedintelui din ultima perioadă, de a nu participa la sărbătorirea Zilei Europei, pe 9 mai, adică nu voi da curs invitaţiei de a merge la Cotroceni la această recepţie, pentru că mie mi se pare că preşedintele, prin declaraţiile pe care le-a făcut, a jignit grav primul ministru”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu câteva zile.

Totuși, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea vor merge la recepție.

"Palatul Cotroceni nu este proprietatea privată a cuiva şi nici nu poate fi considerată aşa. Este decizia noastră de a marca Ziua Europei, decizia noastră de a nu merge pe calea scandalului şi vreau să fac o precizare: eu, PSD şi Guvernul nu avem niciun război cu preşedintele Iohannis", a spus Liviu Dragnea.

Întrebat luni cum crede că va fi întâlnirea dintre șeful statului și premierul Dăncilă, după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia premierului, Dragnea a spus că nu crede că președintele va avea timp pentru premier.

"Am înțeles că vor fi mulți oameni. Nu cred că la o masă atât de mare de invitați și apropiați de președinte, nu cred că va avea timp doamna premier să se apropie de președinte", a declarat, luni, liderul PSD.

Pe 9 mai va avea loc la Palatul Cotroceni recepţia de Ziua Europei, eveniment care se va desfăşura în intervalul orar 14.00 - 17.00. Evenimentul ar urma să reunească o serie de ambasadori, membri ai Forului Diplomatic, miniştri şi membri ai Guvernului.