Preşedintele USR, deputatul Dan Barna, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a confirmat, în declaraţia sa de luni seară, ceea ce USR spune de la intrarea în Parlament, anume că programul de guvernare al PSD nu este sustenabil, potrivit Agerpres.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

"Astăzi seară, Preşedintele a confirmat ceea ce Uniunea Salvaţi România spune încă de la primele apariţii în Parlament - anume că un program de guvernare construit pe genunchi, cu promisiune de lapte şi miere, cu scăderi de taxe şi creşteri de salarii şi cheltuieli bugetare în acelaşi timp, un program parcă scris de cineva fără minime noţiuni de economie - nu este sustenabil şi nu va putea aduce bunăstare cetăţenilor. În realitate, PSD a reuşit să nemulţumească pe toată lumea - pe cei cărora le-au promis creşteri, dar care nu le-au primit şi pe cei cărora le-au acordat creşterile care sunt acum tocate de inflaţie", a afirmat liderul USR, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El arată că pe lângă faptul că programul de guvernare este de nerealizat, se remarcă şi incompetenţa celor desemnaţi să îl implementeze.

"Contraperformanţa guvernului este remarcabilă. În ultimii 2 ani, coaliţia de guvernare, ce deţine o majoritate confortabilă şi toate pârghiile necesare pentru a implementa programul de guvernare scris chiar de mâna lor, a schimbat 2 prim-miniştri pe motiv de slabe performanţe. Pe lânga incompetenţa vădită a celor aleşi să implementeze programul de guvernare, problema cea mai mare vine din faptul că în sine, programul este de nerealizat. Datele execuţiei bugetare din primul trimestru al anului 2018 ne arată încă o dată, de data aceasta negru pe alb, că programul de guvernare PSD-ALDE este nesustenabil. Nu putem să avem creşteri de cheltuieli şi taxe în scădere. Nu putem atrage investiţii private în economie când schimbăm guvernele odată cu anotimpurile, generând incertitudine", menţionează Dan Barna.

Liderul USR consideră că reprezentanţii coaliţiei de guvernare nu au decât de "împachetat minciuni" odată ce sunt confruntaţi cu realitatea cifrelor.