Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni la Antena 3 că președintele României a prezentat ”o lista întreagă de minciuni”, iar ”informațiile neadevărate care se referă la rezultatele proaste ale guvernării poate reprezenta un atac la siguranța națională”. Acesta a mai spus că ”premierul României nu are de ce își dea demisia, atâta timp cât programul generază creștere economică, nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis”.

Liviu Dragnea la Antena 3Foto: Captura Antena 3

”Ceea ce face președintele de o perioada de timp, și anume să arunce informații neadevărate care se referă la rezultate proaste, poate reprezenta un atac la siguranța natională pentru că poate produce neîncredere în mediul investițional românesc și străin”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a prezentat a prezentat varianta lui privind execuția bugetară, anunțând ”datele adevarate, date statistice, verificabile”

- venituri colectate la buget

- în aprilie 2017, pe primul trimestru, veniturile erau de 68, 4 mild de lei. În primul trimiestru din 2018 veniturile sunt de 76, 5 miliarde de lei. Mai mult decât a fost programat

- în ceea ce privește programatul. Pentru 2018 guvernul a programat 75, 5 mld de lei, a realizat 76, 5 mld lei.

- producția industriala. În primele două luni, este o creștere 7 la sută față de primele două luni din 2017.

- investiții - în trimestrul I 2017 - 1, 7 mld lei. În trimestrul 2018 - 4,9 mld lei

- fondurile europene. În primul trimescu 2017 - 2, 9 mld lei. În primul trimestru din 2018 - 4, 2 mld de lei

- exporturi - primele două luni 9,7 mld lei. În primele două luni 2018 - 10,9 mld lei.

- datoria guvernamentala - se tot zice că a crescut, că Romania se îndatorează pe termen lung, păi să vorbim de datoria guvernamentala care este în scadere.

În 2017 datoria a scăzut cu 2, 6 puncte procentuale față de 2016. România este în coada pozitivă. Acum, primul trimestru, este mai mică decât anul trecut, de 34, 2 la suta, față de media europeana de este 81,6 la sută

- indicele ROBOR - Suntem la un nivel foarte scăzut. Sigur că ne dorim să fie cât mai mic.

- cresteri de venituri, la pensii, dupa ce scadem inflatia, din creșteri de salarii tot rămâne o creștere a puterii de cumpărare de 5 la sută.

”În ceea ce priveste situația colectarii veniturilor la buget, suntem in creștere, evoluția este pozitivă cu toate piedicile puse, cu toate atacurile publice ale președintelui.

Această ieșire a avut mai multe obiective, să încerce să justifice cererea de demisie a doamnei premier de săptămâna trecută legând-o de date economice false, pentru a nu se mai rostogoli ideea că făcut o vizită în Israel.

Este foarte greu să nu realizați că este o implicare politică așa cum nu este constituțional, s-a referit la PSD.

Eu am vorbit cu doamna premier, mîine va fi conferință de presă, astfel încat aceste informatii nereale, multiplicate de membrii partidelor care îl sustin, să fie demontate, pentru ca oamenii sunt confuzați”, a comentat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește noua cerere a președintelui de demisie a Vioricăi Dăncilă din funcția de premier, Dragnea a spus că aceasta nu poate demisiona pentru că îl deranjează pe președintele Iohannis într-un program de guvernare care produce rezultate bune.

”Atâta timp cât programul generază creștere economică, doamna premier nu are de ce să îsi dea demisia, nu putem schimba premierii de câte ori este suparat Iohannis pentru că nu este docilă în relația cu el”, a mai spus Dragnea.

Citește și

VIDEO Klaus Iohannis critică dur execuția bugetară pe primul trimestru: E imperioasă demisia premierului Dăncilă, pentru a face loc unor oameni competenți / PSD amanetează viitorul țării