Președintele Organizației Femeilor Social Democrate din România (OFSD), Rovana Plumb, susține că”este absolut inacceptabil limbajul jignitor” al președintelui PNL, Ludovic Orban, și că ”se conturează un model de comportament agresiv și defăimător impus ca linie de partid de la structurile de conducere ale PNL”. Reacția vine după ce președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că ”ne permitem să ţinem beizadelele plantate de PSD şi ALDE şi toate celelalte partide, şi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac, care populează administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari care au încercat să facă o carieră în adminstraţie bazată pe profesionalism".

HotNews.roFoto: Hotnews

Organizația Femeilor Social Democrate din România a făcut referire și la mesajele postate pe Facebook în Mara Mareș și TNL care au jignit generația "decrețeilor".

Mesajele postate pe pagina TNL și a Marei Mareș:

"Generația Y și Z… se aude? A spus-o și Iohannis … haideți în politică să facem mai mult și mai bine! Decrețeii nu vor reuși!"

"Vrei să emigrezi? Cine mai rămâne să facă mișto de Dăncila? Generația decrețeilor nu e funny!"

Comunicatul Organizației Femeilor Social Democrate din România (OFSD):

Organizația Femeilor Social Democrate din România (OFSD) a reacționat ferm împotriva afirmațiilor incalificabile pe care președintele PNL le-a făcut la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și al altor persoane din administrația publică, pe care le-a descris drept „oameni luați de la coada vacii” și „scroafe suite în copac”.

„Este absolut inacceptabil acest limbaj jignitor al președintelui PNL, domnul Ludovic Orban. Este incalificabil și de neimaginat ca un lider de partid să se coboare atât de jos prin atitudinea și declarațiile sale. Iar dincolo de poziția sa politică, prin acest mod ofensator în care s-a adresat unor doamne, domnul Orban a încălcat orice norme de civilizație. Oricât de nervos ar fi domnul Orban, se impunea o minimă decență în adresarea sa publică. Cel mai grav e că declarația de acum nu e doar un derapaj izolat. Începând de la acele jigniri împotriva unor femei din politică, unele colege actuale cu domnul Orban, despre care spunea că au trecut prin patul șefilor pentru a avansa, apoi politica făcută cu „parul” la care se referea mai recent președintele PNL, urmată de jignirea adresată așa-numiților „decreței” de către președintele tineretului liberal și până la „scroafele suite în copac” la care s-a referit acum tot domnul Orban, se conturează un model de comportament agresiv și defăimător impus ca linie de partid de la structurile de conducere ale PNL”, a declarat Rovana Plumb, președintele OFSD, care a adăugat că astfel de ofense incalificabile nu trebuie să rămână nesancționate de către instituțiile în drept și de către societate în ansamblul ei.