Liviu Dragnea a spus luni că susține modificarea legii electorale în așa fel încât președintele României să se poată implica în campania electorală pentru partidul pe care îl sprijină. De asemenea, social-democratul a mai spus că susține completarea legislației astfel încât acțiunile politice să fie total interzise în școli.

Liviu DragneaFoto: Captura Facebook

Referindu-se la un proiect de modificare a legislației electorale, inițiat de Autoritatea Electorală Permanentă, liderul PSD a susținut că le-a spus colegilor din BPN că vrea ca președintele în exercițiu să se poată implica în campania electorală pentru partidul pe care îl susține. Dragnea a spus că acest lucru se întâmplă oricum și trebuie ”să ieșim din această ipocrize” potrivit căreia șeful statului este imparțial.

El a mai spus că șeful statului va putea să se exprime liber, fără rețineri, în favoarea unui partid, iar cei care aveau îngrijorări pe această temă pot sta liniștiți.

De asemenea, în ceea ce privește școlile, președintele PSD a declarat că legea în vigoare prevede deja interdicția de a face politică în școli, dar va fi completată astfel încât să nu mai existe dubii în ceea ce privește acțiunile cu caracter politic.