Liderul PNL Ludovic Orban a declarat duminică, întrebat fiind dacă a avut un limbaj adecvat când a vorbit despre unii oameni din administraţie ca fiind "scroafele suite în copac", că nu s-a referit la cineva anume, ci a vrut să vorbească despre un fenomen, scrie Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: Facebook / Ludovic Orban

"Există o vorbă românească. Nu m-am referit la o persoană anume, era vorba de fenomen şi evitarea acestui fenomen, ca atare nu am ce să vă spun pe tema aceasta", a răspuns Ludovic Orban.

Aflat sâmbătă la Tulcea, Orban a catalogat unii funcţionari din administraţie ca fiind "luaţi de la coada vacii" sau "scroafe în copaci".

"În condiţiile în care noi avem o criză pe piaţa forţei de muncă, în condiţiile în care foarte mulţi dezvoltatori nu-şi dezvoltă afacerile sau foarte mulţi investitori care vor să vină să investească în România, nu iau decizia de a investi în România tocmai pentru că nu găsesc mână de lucru calificată. Şi noi ne permitem să ţinem toate beizadelele plantate de PSD de ALDE şi de celelalte partide, toţi incompetenţii, toţi oamenii luaţi de la coada vacii, toate scroafele suite în copac care populează în momentul de faţă administraţia şi care şi-au bătut joc de adevăraţii funcţionari, care au încercat cu adevărat să facă o carieră în administraţie, bazată pe profesionalism, pe competenţă şi pe criterii obiective", a spus liderul PNL.

Orban a atacat în termeni duri şi Guvernul Dăncilă spunând că nu a văzut, după Revoluţie, atâta prostie în guvern cum e azi.