Deputatul Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, susține că este nevoie de ”o transparentizare a finanţării ONG-urilor şi politicienilor care au manipulat opinia publică şi au denigrat România pentru binele instituţiilor de forţă”.

Andrei GereaFoto: Facebook

”Brandul de ţară al României construit de instituţiile de forţă în ultimii ani a fost cel al corupţiei. Statele europene se laudă cu elementele pozitive care le reprezintă, numai în România s-a desfăşurat o campanie prin care imaginea conturată ţării noastre era de cea mai coruptă ţară din Europa. Această campanie de denigrare a imaginii României a fost dusă de reprezentanţi politici de la cel mai înalt nivel din România, de reprezentanţi ai structurilor de forţă, dar şi de anumite asociaţii, fundaţii, ONG-uri care, pe hârtie, militau pentru statul de drept. Însă, sub munca asiduă a acestor persoane şi ONG-uri, în România s-a creat un sistem paralel de putere care începe azi să iasă la suprafaţă”, afirmă Gerea într-un comunicat de presă.

”Despre sponsorizări din exterior ale unor fundaţii şi ONG-uri din România s-a tot discutat în ultimii ani, însă tot timpul aceste informaţii au fost negate. Semne de întrebare cu privire la adevăratele obiective urmărite de aşa-numiţi reprezentanţi ai societăţii civile au existat şi continuă să existe.

Ale cui interese le apără aceste organizaţii non-profit? Ale României sau pe cele ale unor persoane precum Soros? Sunt mari semne de întrebare asupra încercării unor oameni ca George Soros de a slăbi România prin susţinerea unor campanii de manipulare a opiniei publice şi acoperirea abuzurilor din justiţie. Articolul think-tank-ului american 'The Capital Research Group' oferă noi dovezi despre modul în care persoane ca George Soros se implicau în susţinerea unor campanii care aduceau grave deservicii României.

Ce rezultă din articolul think-tank-ului este că cei finanţaţi de George Soros prin diversele sale fundaţii sunt tocmai cei care denigrează România la Bruxelles şi cei care manipulează opinia publică din ţară. Aceste persoane şi-au făcut titlu de glorie din aşa-zisa luptă pentru apărarea statului de drept, în vreme ce scopul acţiunii lor era tocmai acela al slăbirii statului de drept şi al consolidării statului paralel, cel al instituţiilor de forţă.

Există o singură soluţie pentru ca aceste finanţări dubioase să nu mai aibă loc, iar aceasta este reprezentată de transparentizarea finantărilor primite de acele ONG-uri care îşi asumă un discurs politic manipulativ. Aşa cum partidele trebuie să îşi declare sursele de finan?are, la fel şi aceste ONG-uri care se declară luptători pentru binele României şi împotriva corupţiei ar trebui să dea dovadă de transparenţă”, mai spune Gerea în comunicat.