Deputatul PSD Florin Iordache, proeședintele Comisiei speciale pentru legile Justiției, l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că se află "în campanie electorală disperată", după ce șeful statului a anunțat că va contesta la Curtea Constituțională cele trei legi ale Justiției și va solicita și avizul Comisiei de la Veneția.

Florin IordacheFoto: Hotnews

"Ele (legile - n.r.) au fost trimise spre promulgare preşedintelui, preşedintele nu poate face decât să îşi continue campania electorală. Îl vedem că este într-o disperată campanie electorală pentru octombrie 2019 şi toate aceste eforturi pe care le face de la pupitrul prezidenţial... Nu face decât să îşi fidelizeze un anumit electorat. Comisia de la Veneţia nu este supra-comisie, nu această comisie este peste Curtea Constituţională. Lucrurile stau cumva invers", a declarat Iordache.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat nemulţumit de timpul în care s-au dezbătut legile Justiţiei, Iordache a spus că şeful statului "a fost supărat pe viaţă".

"Preşedintele a fost supărat pe viaţă. De ce? Păi dacă am stat trei luni cu legile Justiţiei în dezbatere în Parlament, despre ce vorbim? Care e acea săptămână? Este o dezbatere transparentă, aşteptăm toată lumea să ne facă observaţii. Dacă e cineva supărat că e cald afară, ce putem face, stăm pe loc? Este un demers politic pe care îl face preşedintele şi pot să îl înţeleg, e deja în campanie şi atunci pentru electoratul dumnealui, care e din ce în ce mai mic, face această dezbatere şi acest atac la justiţie", a mai afirmat Iordache.

Klaus Iohannis a anunțat miercuri că va trimite pachetul de legi ale justiției la Curtea Constituțională și va sesiza Comisia de la Veneția. El a invocat faptul că asaltul PSD asupra justiției s-a concretizat într-un pachet de legi care nu corespunde rigorilor statului de drept sau așteptărilor pe care le au românii în privința independenței magistraților. Președintele a făcut un apel la judecătorii CCR să nu se grăbească în judecarea acestei cauze.