Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat miercuri că va analiza oportunitatea participării sale la recepţia de Ziua Europei, la Palatul Cotroceni, precizând însă că este obligat să colaboreze instituțional cu șeful statului, dincolo de poziționările de ordin politic, scrie Agerpres.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Probabil că a venit invitaţia (...) Voi analiza oportunitatea participării. Să văd mai întâi invitaţia. Nu ştiu dacă această invitaţie a sosit. Dacă a sosit, o să citesc să văd despre ce e vorba. Nu fac comentarii înainte", a spus miercuri Tăriceanu la Senat.

Întrebat dacă mai poate fi vorba de o colaborare cu preşedintele Iohannis după solicitarea adresată premierului de a demisiona, Tăriceanu a răspuns: "Haideţi să separăm lucrurile - una este relaţia instituţională, altele sunt atitudinile şi poziţionările de ordin politic. Le pun pe fiecare în căsuţa care trebuie. Eu sunt obligat să colaborez şi fiecare dintre noi este obligat să colaborăm instituţional. Avem această obligaţie care decurge din întreg cadrul constituţional şi legislativ. Sigur că acest lucru se va întâmpla. Ceea ce ţine de relaţia politică e într-un alt registru".