​Liderul PSD Liviu Dragnea i-a luat apărarea premierului Viorica Dăncilă pentru gafele pe care aceasta le-a făcut de-a lungul timpului, asigurându-și ”fanii” de pe pagina sa de facebook că premierul știe să spună corect 2020.

Viorica Dancila si Liviu DragneaFoto: Agerpres/AP

Obișnuit să-și petreacă vacanțele în Brazilia, Dragnea a decis de 1 mai să meargă pe litoralul românesc. Liderul PSD a postat duminică seara, pe facebook, un comentariu despre traficul de pe Autostrada Sorelui, mulțumindu-le polițiștilor pentru condițiile asigurate.

”Vreau să le mulțumesc agenților de la Poliția Rutieră pentru eforturile deosebite făcute azi pentru fluidizarea traficului. Nu știu cum a fost în alte zone, însă pe drumul dinspre mare spre București se circulă destul de bine, ținand cont de numărul uriaș de mașini. Eu chiar acum intru în București și am facut doar două ore! Pentru a nu primi critici sau amendă, că scriu mesaje fiind la volan, vreau să vă spun că eu dictez mesajele și Irina le postează\uD83D\uDE43 Și acum să vedem cum e traficul prin București”, a spus Dragnea.

Asaltat de internauți, Dragnea a început să răspundă mai multor comentarii care acuzau proasta guvernare a PSD și prestația Vioricăi Dăncilă. ”Cât despre 20-20, aș vrea să vă explic ceva: la Bruxelles, când se discută despre 2020, în general se folosește expresia “twenty-twenty”. Doamna Prim-ministru, obișnuită cu această expresie, în engleză, a folosit-o și în românește. Este un automatism, nu o mare greșeală”, a susținut președintele PSD.

În ceea ce privește problemele legate de trafic, Dragnea a dat vina pe o companie de telefonie mobilă pentru faptul că oamenii nu au putut plăti taxa de la Fetești prin sms. ”Soros e de vină. Și multinaționalele. Nu CNAIR si MT, unde sunt oamenii competenți puși de PSD! La mulți ani, btw!”, i-a replicat sarcastic un ziarist, referindu-se la discursul naționalist-populist promovat de liderul PSD.

Mai multe persoane au pus sub semnul întrebării faptul că în spatele postării s-ar afla chiar liderul PSD. În replică, social-democratul, aflat la volan, publicat un selfie, devenind ținta ironiilor internauților.