Orban: Nu mai poate să rămână la Palatul Victoria un premier care nu numai că nu ştie să scrie ceea ce vrea să spună oamenilor, dar nici măcar nu ştie să citească ceea ce îi scriu cei care fac textele

de N.O.     HotNews.ro
Vineri, 27 aprilie 2018, 19:57 Actualitate | Politic


Ludovic Orban
Foto: Facebook / Ludovic orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii susţin demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a cere demisia premierului Dăncilă şi afirmă că, dacă Viorica Dăncilă are prieteni sau membrii de familie care ţin la ea, ar trebui să o sfătuiască să demisioneze, deoarece ea răspunde de tot ceea ce face, indiferent "cine îi dă ordinele". Orban mai afirmă că la Palatul Victoria nu poate rămâne un premier care nu ştie să citească şi să scrie, şi care “nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă”, relatează News.ro.

“PNL este alături de preşedintele României şi susţine demersul perfect justificat prin care a cerut demisia din funcţie a prim-ministrului Viorica Vasilica Dăncilă. (…) Doar în ultimele săptămâni, Viorica Dăncilă a arătat că nu este altceva decât o marionetă lipsită de discernământ, care pune în practică orbeşte ordinele cuplului politicianist Dragnea – Tăriceanu, ordine prin care afectează grav interesele României”, a susţinut Ludovic Orban într-o conferinţă de presă.

El susţine că refuzul premierului de a merge la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis arată că pe aceasta nu o interesează economia României.

“Iată că premierul Dăncilă a arătat din nou că nu vrea să îşi exercite funcţia. Cum altfel putem interpreta  refuzul premierului Dăncilă de a se prezenta la invitaţia preşedintelui, care îşi exercită atribuţiile de mediere între puterile statului, la o discuţie privitoare la relaţiile dintre BNR şi Guvern. Prin acest chiul, practic, Viorica Vasilica a arătat că nu o interesează ce se întâmplă în economia românească”, a mai spus acesta.

Orban a spus că, dacă Dăncilă are prieteni sau membrii de familie care ţin la ea, ar trebui să o sfătuiască să demisioneze.

“Dacă mai există prieteni sau membrii ai familiei care ţin la Viorica Vasilica Dăncilă, ar trebui să o sfătuiască să îşi dea demisia, pentru că pentru tot ceea ce face, va răspunde dânsa, indiferent cine îi dă ordine, cine sunt aceia care o determină ca din poziţia de prim-ministru să intreprindă acte contrare Constituţiei, interesului naţional al României şi interesului general al românilor”, a adăugat el.

Liderul PNL solicită în numele partidului demisia premierului şi susţine că Guvernul nu este condus de titularul său.

“Nu putem să face altceva decât să solicităm şi noi, în mod imperativ, demisia premierului Dăncilă, altfel, riscăm ca România să nu aibă în continuare Guvern, pentru că la ora actuală puterea Guvernului nu este clar exercitată de cel care este titluarul funcţiei de premier”, a mai explicat Orban.

Potrivit lui Orban, la Palatul Victoria nu poate rămâne un premier care nu ştie să citească şi să scrie, şi care “nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă”.

“Nu mai poate să rămână la Palatul Victoria un premier care nu numai că nu ştie să scrie ceea ce vrea să spună oamenilor, dar nici măcar nu ştie să citească ceea ce îi scriu cei care fac textele cu care se prezintă în faţa publicului, şi care, din păcate, nu înţelege aproape nimic din ceea ce o se întâmplă şi din ceea ce înseamnă activitatea de conducere a Guvernului. Nu mai putem să stăm ca funcţia de prim-ministu  să fie târâtă în derizoriu de un prim-ministru care dă în fiecare zi mostre de analfabetism funcţional şi de igonranţă în materie de gestiune a treburilor publice”, a conchis acesta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea. Şeful statului a invocat disputa Guvern - BNR şi memorandumul privind mutarea ambasadei României la Ierusalim. 

607 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version