Senatorul PSD Niculae Bădălău spune că PSD nu va declanșa suspendarea președintelui pentru că nu-și dorește escaladarea conflictului pe care Klaus Iohannis l-ar fi creat. Deși îl acuză că stă la baza conflictului, Bădălău mai spune că partidul său îl va informa pe șeful statului în legătură cu chestiunile care țin de raporturile guvern-președinție.

HotNews.roFoto: Hotnews

”PSD nu va susține declanșarea procedurii de suspendare a președintelui, pentru că PSD nu își dorește escaladarea acestui conflict declanșat de președintele Iohannis. PSD va încerca să continue buna guvernare și îl va informa pe președinte în toate chestiunile ce sunt sub incidența raporturilor dintre președinte și Guvern”, a scris Bădălău, pe Facebook.

Senatorul mai afirmă că social-democrații nu vor să răspundă la provocarea lansată de Iohannis prin solicitarea de demisie a premierului, iar suspendarea ar aduce instabilitate.

”Nu vom răspunde la o provocare care îi afectează pe români, cu altă provocare care să-i afecteze pe români. Suspendarea ar accentua instabilitatea creată deja de președinte, iar acest lucru ar fi în dezavantajul cetățenilor români și împotriva interesului României”, a conchis senatorul.