Victor Ponta îl acuză pe liderul PSD Liviu Dragnea că face înțelegeri care contravin intereselor României în materie de politică externă, referindu-se astfel la acțiunile acestuia în ceea ce privește ambasada din Israel. Fostul premier mai spune că este foarte grav să spui public despre șeful statului, indiferent cine ocupă funcția supremă în stat, că este ”antisemit”.

Victor PontaFoto: Agerpres

Ponta mai spune că Dragnea îi atacă pe toți cei care vorbesc despre ”hoțiile sale”.

”Acum face o altă mare ticăloșie: acuză pe toată lumea care îi demască această hoție că fiind antisemit!!! O mare minciună pentru că de fapt toți suntem “anti - dragnisti” / el era în stare să se vândă și la ruși și la eschimosi sau patagonezi - important este că acești cumpărători își urmăresc ( legitim) propriul interes și se bucură că au găsit să cumpere lucruri atât de importante pe un preț atât de mic - faptul că Dragnea le vinde interesele României este treaba noastră și a Statului Român (nu a celor care beneficiază) ! Și eu l-am acuzat ( justificat) pe Băsescu de multe lucruri - era o bătălie politică internă pe care am dus-o însă cu arme care nu erau împotriva României! Să spui public despre Președintele țării noastre ( indiferent cum îl cheamă) că este <> este o declarație atât de gravă pe care Dragnea nu o înțelege sau de care nu îi pasă”, a comentat el pe Facebook.

Ponta susține că fostul său ”prieten” politic a stabilit cu ”grupuri de interese din Israel (probabil și Rusia) să facă Fondul Suveran al României și să le vândă astfel direct ce mai deține statul în economie. De asmenea, acesta mai susține că liderul PSD ”a stabilit ca în schimbul mutării Ambasadei României la Ierusalim ( plus o consistentă sumă de bani “negri”) să fie sprijinit prin firma de lobby a unui fost ambasador al Israelului pentru o vizită la Washington. În plus, potrivit fostului premier, Dragnea ar fi decis să plătească pentru toate aceste afaceri păguboase pentru România consultanți politici israelieni.

”Și vreau să spun clar ( fără să fiu deloc antisemit ci doar ProRomania) - nu ne dă Israelul 20 miliarde de euro fonduri nerambursabile în locul celor de la Uniunea Europeană / nu ne apară Israelul în cazul unui conflict militar în locul celor de la NATO / nu ne asigura Israelul siguranță de zi cu zi în față unor elemente islamice radicale care văd deodată România că o țară inamică! Dragnea vinde România - și ce nu poate vinde distruge!”, conchide fostul președinte PSD.