Reprezentanţii Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) au transmis, sâmbătă, că manifestările organizate la Piteşti cu ocazia festivalului Simfonia Lalelelor amintesc de "manifestările grandioase" de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu şi se declară "îngroziţi" de faptul că o fetiţă de aproximativ trei ani a fost obligată să stea în cap, direct pe asfalt, în faţa tribunei oficiale în care se afla premierul Viorica Dăncilă, dar şi alţi lideri PSD şi ALDE. "PSD-ALDE să înceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispoziţie", au transmis reprezentanţii OFL, potrivit News.ro.

Simfonia Lalelelor la PitestiFoto: Primaria Municipiului Pitesti

OFL a transmis, sâmbătă, un comunicat de presă intitulat "PSD-ALDE să înceteze a mai umili copiii pentru buna lor dispoziţie" în care îşi exprimă poziţia cu privire la parada copiilor de la festivalul lalelelor de la Piteşti.

"Prin modul de organizare, evenimentul a amintit de manifestările grandioase prin care aparatul de partid din teritoriu făcea tot posibilul, până la ridicol, să aducă omagii lui Nicolae Ceauşescu şi soţiei sale, în timp ce populaţiei îi era din ce în ce mai greu. Faptul că acest stil de a face politică place astăzi PSD-ALDE, nu ne surprinde", se arată în comunicat.

Femeile liberale se declară "îngrozite" de momentul în care o fetiţă este pusă să stea în cap în faţa tribunei oficiale.

"Ne-a îngrozit în mod deosebit, un moment din toată manifestarea, în care un adult - cadru didactic sau instructor sportiv, cere şi insistă ca o fetiţă de vreo trei anişori, să stea în cap, în plin soare, direct pe asfalt, în faţa tribunei oficiale. Fetiţa nu reuşeşte cu uşurinţă, dar adultul insistă până când ea ajunge să se lovească practic, în cădere, cu spatele, de asfaltul pe care i se ceruse să stea în cap. Condamnăm atitudinea doamnei premier, care ne-am fi aşteptat să nu accepte acest moment grotesc, iar după incident, ca femeie şi mamă, să fi fost preocupată de starea de sănătate a fetiţei căzute pe ciment", se mai arată în document.

OFL afirmă că întreaga manifestare "reprezintă o pată neagră pe conduita dascălilor şi instructorilor din România, care acceptă să folosească copiii, pentru a se făli în faţa conducătorilor de partid".

"Organizaţia Femeilor Liberale solicită cadrelor didactice şi tuturor celor care sunt implicaţi în educaţia copiilor să ia poziţie, distanţându-se de un asemenea comportament îngrozitor. Copiii se uită la dascăli şi la formatorii lor ca la nişte modele, ori un asemenea comportament îşi pune, în mod negativ, amprenta asupra educaţiei copiilor noştri. Încurajăm părinţii să ia atitudine împotriva folosirii şi umilirii copiilor lor, să nu considere că o asemenea festivitate, în care le este ameninţată siguranţa, reprezintă normalitatea. Tolerarea lor reprezintă o formă de complicitate faţă de un comportament servil în faţa plăcerilor partidului de guvernământ, iar acest lucru afectează grav sistemul de valori în care sunt educaţi copiii", mai spus femeile liberale.

Acestea cer PSD-ALDE "să înceteze aceste manifestări de tip comunist".

"Mai cerem să nu se folosească de copii pentru a-şi repara din percepţia justificat negativă pe care o au astăzi, după ce au bulversat o ţară întreagă prin măsurile catastrofale adoptate", se încheie comunicatul.

Premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul Graţiela Vasilescu şi ministrul de Interne, Carmen Dan, s-au aflat vineri la Piteşti, la manifestările organizate sub titlul "Simfonia lalelelor", care se desfăşoară în fiecare an în oraş. Viorica Dăncilă a fost primită cu fanfara militară, iar evenimentul a început cu "parada florilor", defilând care alegorice şi copii de la grădiniţele din oraş îmbrăcaţi în culorile tricolorului. A fost suprins şi un moment în care o fetiţă de trei ani stă în cap, pe asfalt, într-o demonstraţie în faţa tribunei oficiale.