Senatorul PNL Alina Gorghiu spune că anunțul lui Liviu Dragnea privind mutarea ambasadei României la Ierusalim ”generează nu doar un conflict între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, dar și o temă ce aruncă o nouă pată pe imaginea țării în lume.”

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Ce scrie Gorghiu pe Facebook:

”Memorandumul privind mutarea ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, ne transmite Executivul, încadrat la "documente confidențiale". Așa la secret era documentul, că informația ne-a fost oferită în prime-time de către dl Dragnea.

Probabil dl Manda deja s-a mobilizat pentru a aduna de urgență comisia SRI cu scopul de a identifica "sifonul” din guvern, iar media favorabilă PSD solicită mânios comisie specială să se ancheteze o asemenea scurgere de informații...

Deocamdată, realitatea se prezintă astfel: un anunț frapant de politică externă a României prin vocea liderului unui partid, care generează nu doar un conflict între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria, dar și o temă ce aruncă o nouă pată pe imaginea țării în lume.

Principala concluzie care poate fi trasă după anunțul d-lui Dragnea: societatea românească, opoziția, Președinția, precum și forurile europene să aibă în atenție rezolvarea acestui conflict de durată aruncat în spațiul public, nu iminentul scandal de amploare care va izbucni peste doar câteva zile, când PSD își va intensifica eforturile să-și treacă prin Parlament modificările controversate la Coduri.”