​Deputatul PSD Florin Iordache a declarat joi că proiectele controversate de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală au ca scop "normalizarea" vieții din România și a negat că proiectul ar fi unul cu dedicație pentru liderul PSD, Liviu Dragnea.

Florin IordacheFoto: Hotnews

"S-au depus ieri de către grupurile parlamentare PSD-ALDE trei inițiative care vizează modificările și punerile în concordanță a Codului penal, Codului de procedură penală și Codului de provedură civilă cu deciziile Curții, cu Directivele europene și cu deciziile CEDO. În același timp, prin aceste trei inițiative nu facem decât să normalizăm o viață în România, care trebuie să fie gestionată de niște reguli clare."

Întrebat dacă este o lege cu dedicație și dacă l-ar avantaja pe Liviu Dragnea, Iordache a răspuns: "Nicio lege nu se face cu dedicație, nicio lege nu este făcută pentru o anumită persoană. Legile nu sunt făcute pentru persoane, sau pentru o anumită persoană, așa cum inisnuați dvs. Legile atunci când vor fi promulgate se aplică întregii societăți. Aceste propuneri se vor modifica fără indoială, atât prin eforturile pe care le vor face asociațiile profesionale cât și universitățile de drept."

Ministerul Justiției nu a avut nicio implicare în elaborarea proiectelor, a adăgat el, răspunzând unei întrebări.