Comisia specială parlamentară pe legislația din justiție, condusă de deputatul PSD Florin Iordache, a avut joi o scurtă ședință organizatorică în care, la propunerea lui Iordache, s-a stabilit ca dezbaterile pe cele trei proiecte depuse miercuri privind Codul penal, Codul de procedură penală și Codul de procedură civilă să înceapă efectiv pe 2 mai. Până atunci, acestea vor fi în dezbatere publică, iar autoritățile și asociațiile din domeniu invitate vor putea să trimită observații și propuneri.

Comisia pentru legile justitieiFoto: Hotnews

Citește aici care sunt principalele modificari ale Codului penal și de procedură penală: Atac la instituția denunțătorului; Se redefinește mărturia mincinoasă si grupul infracțional; Conversații interceptate care nu mai pot fi folosite; O nouă cale de revizuire a sentințelor; Urmează abuzul in serviciu

Urmărește aici transmisiunea VIDEO:

Desfășurarea LIVE Text a ședinței:

11.24 Iordache: "Dacă tot prelungim o să ajungem în vacanța de vară și această comisie a fost înființată tocmai pentru a pune în acord cu decizii ale Curții. Eu vă propun prin consens să fiți de acord să începem lucrările comisiei pe 2 mai la ora 12.00."

11.20 Cătălin Predoiu (PNL) propune amânarea chiar cu două luni. El susține că ministrul Justiției trebuia să se ocupe de aceste proiecte.

11.12 Stelian Ion (USR): "Am dori să propunem prelungirea acestui termen de la două săptămâni la 30 de zile."

11.08 Începe ședința, deși nu este întrunit cvorumul de 12 parlamentari. Iordache propune să se stabilească ce asociații vor fi invitate și să se dea un termen de două săptămâni, iar pe 2 mai să se înceapă dezbaterile concrete. Iordache propune să fie chemați cei de la CSM, Parchetul General, Înalta Curte, Min Justiției, Asociația Procurorilor, Asociația Magistraților, UNJR, Forumul Judecătorilor, UNBR (Barouri), reprezentanți ai mediului academic: "Trebuie să fim deschiși, toți cei care au propuneri să le trimită staff-ului comisiei iar pe 2 mai să începem dezbaterile."