Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că ”nu știu dacă voi face” cerere de revizuire în dosarul Referendum, subliniind ”cine îmi mai dă înapoi anii pierduți în urma acestui proces politic?”.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

Întrebat de modificarea Codului Penal care l-ar putea ajuta să beneficieze de o nouă cale de atac la sentința definitivă în dosarul Referendumul, a spus că ”și acum cred ca pot sa fac lucrul ăsta. Nu știu daca o sa îl fac. Nu mă interesează acest articol”, ”nu știu detaliile”, dar în același timp a subliniat ”cine îmi mai înapoi anii pierduți în urma acestui proces politic?”.

Acesta a mai spus că sunt trei motivații pentru modificarea Codului Penal, printre care transpunerea directivei europeană privind prezumţia de nevinovăţie, deciziile CEDO și deciziile Curții Constituționale.

Modificările la Codul de Procedură Penală introduc o nouă cale de revizuire, respectiv atunci când hotărârea de condamnare nu este semnată de judecătorul care a participat la soluționarea cauzei. Exact această situație a fost invocată de Liviu Dragnea când a atacat la Înalta Curte decizia de condamnare în dosarul Referendumul, invocând faptul că la redactarea hotărârii nu au participat două judecătoare, care se pensionaseră între timp. Atunci, contestația sa a fost respinsă.