Preşedintele Comisiei de control al SRI, Claudiu Manda, a spus miercuri că membrii comisiei au cerut CSAT o serie de hotărâri pe care SRI trebuia să le respecte, relatează News.ro. Manda este optimist şi spune că nu crede că CSAT va respinge solicitatea.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

“Am hotărât să trimitem o adresă către CSAT pentru că noi am solicitat SRI o serie de hotărâri CSAT care vizează sarcini pentru SRI sau o serie de decizii pe care SRI ar fi trebuit să le respecte. Pe foarte multe dintre acestea le-am văzut sau pe toate pe care le-am solicitat la direcţia juridică, dar atunci când am solicitat să le trimitem şi la comisie, fie şi în copii, au spus că ar fi nevoie de avizul CSAT”, a susţinut Claudiu Manda.

Acesta a explicat că nu crede faptul că CSAT va refuza solicitarea comisiei SRI.

“Nu cred că CSAT se va împotrivi (solicitării - n.r.), dar am hotărât să trimitem o adresă către CSAT în care să fie de acord ca documentele care ne sunt necesare în activitatea noastră de control, care vizează activitatea SRaii să există acest acord CSAT pe acele documente să ne parvină de la SRI sau la CSAT”, a mai spus el.