Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Partidul Național Liberal va contesta la Curtea Constituțională înființarea Comisiei speciale privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale, pentru că această comisie este un paravan pentru capturarea statului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Ralucăi Turcan, comisia specială privind legile securității naționale ”dublează în mod nepermis atribuțiile comisiilor permanente” din Camera Deputaților și Senat, iar ”Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor să pună mâna și pe serviciile de informații din România”.

Comunicatul prim-vicepreședintelui PNL, Raluca Turcan:

Partidul Național Liberal va contesta la Curtea Constituțională înființarea Comisiei speciale privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale.

Această structură dublează în mod nepermis atribuțiile comisiilor permanente din Camera Deputaților și Senat, reprezentând doar un paravan pentru obsesia bolnavă a liderilor PSD-ALDE de a decapita serviciile de informații și de a acapara statul de către persoane cu comportament interlop.

În mod concret, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor să pună mâna și pe serviciile de informații din România!

Propunerea de înființare a acestei comisii speciale nu reprezintă altceva decât dorința de duce la îndeplinire un plan amplu de capturare a absolut tuturor instituțiilor, și nu de a aduce o modernizare necesară legislației. De altfel, dacă acesta ar fi fost obiectivul, putea foarte bine atins prin intermediul comisiilor permanente care au atribuții în aceste domenii.

Au încercat cu SPP atât de brutal încât a fost declarată neconstituțională procedura. Acum merg pe schema binecunoscută: modifică legea pentru a schimba conducerea. O fac în momentul de față cu Consiliul Concurentei, au făcut-o cu legea Curții de Conturi, a ANCOM, a TVR. Au încercat și cu Parchetul General și cu DNA. Încă nu le-a reușit. Vom lupta în continuare pentru a menține statul de drept european, care să slujească românii și nu condamnații pentru corupție.

Citește și:

Manda, Ţuţuianu, Vlase, Raeţchi - printre membrii Comisiei parlamentare speciale privind legile siguranţei