Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că PSD-ALDE ar trebui să colaboreze cu președinția, CSAT și cu serviciile de informații pentru modificarea legilor securității naționale. În caz contrar, în opinia sa, avem de-a face cu scenariul în care PSD vrea să preia controlul politic asupra instituțiilor statului.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

”Sunt imaginabile două scenarii. Un scenariu ar fi un PSD dornic să acapareze toate instituțiile statului în sensul unui control politic, să forțeze schimbarea legilor securității naționale fără să colaboreze cu președintele, cu CSAT, cu armata, serviciile. Acesta este un scenariu prost”, a răspuns el întrebărilor jurnaliștilor legate de inițiativa înființării unei comisii parlamentare pentru amendarea legilor securității.

Alt scenariu ar fi acela al unei ”coaliții responsabile” care nu se apucă să lucreze pe aceste teme importante și colaborează cu președintele și cu reprezentanții serviciilor interesate și în final se obține o legislație modernizată, europeană, a adăugat el. ”Acesta este scenariul pe care mi-l doresc și am speranța că acest al doilea scenariu poate deveni realitate”, a mai spus Iohannis.