Preşedinţii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit luni, după anunţul făcut de preşedintele Klaus Iohannis privind refuzul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Dragnea si TariceanuFoto: Agerpres

După anunţul făcut de şeful statului, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, însoţit de secretarul general al partidului, Daniel Chiţoiu, au intrat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că nu o revocă pe Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. De altfel, în mare parte, ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA", a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat şi a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că va fi sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de revocare a procurorului şef al DNA.